容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
留名等文
今晚有冇文啫

打緊
今晚有冇文啫

打緊

今晚有冇文啫

打緊

打緊丁定打緊文
今晚有冇文啫

打緊

打緊丁定打緊文

一路打丁一路打文
今晚有冇文啫

打緊

打緊丁定打緊文

飲慣酒嘅民族係唔同啲,半夜Bojan仲可以揸電單車返屋企,Mi閪佬一早就去咗返工。而我?起身整啲意粉食,唔知係咪啲劣質粉開嘅湯太撚難食定因為宿醉,我全身都冇乜胃口。

出發前往Walking tour,今次係個女導遊,叫Tea。佢並唔係「茶」嗰個tea,讀音應該係T-ah。

女導遊帶我探索佢最寶貴嘅地方……家鄉啫

今次呢團人年紀比上次輕好多,大概係年青人嘅通病,我哋都唔係太踴躍畀反應同問問題,搞到Tea有啲難做。而我亦冇話主動同人傾偈,作為一個毒撚,我非常咁安守本份。

匿喺人群後面,How poisonous?

據Tea所講,原來Rakija可以話係塞爾維亞人嘅傳統酒類,差唔多每個家座都會自己釀造,而Rakija嘅口味亦好廣泛,可以用唔同嘅生果嚟釀造,所以變佬極之大。

Tea屋企自製嘅Rakija

唔好以為塞爾維亞佬大大隻隻,粗粗魯魯,又飲得多,就以為佢哋係冇腦嘅老粗,其實佢哋唔止同玩井字過大關嘅四肢發達、頭腦唔簡單嘅大隻佬一樣,原來仲出咗好多文人。喺Belgrade一條咖啡館街,就記載住一啲文人同藝術家嘅事蹟。

作為南斯拉夫前首都,Belgrade可以話係久經風霜,從幾百年前被鄂圖曼帝國佔領,到短暫獨立後成為第一次世界大戰嘅觸發點,然後合併成為南斯拉夫,到解體獨立返喇,又有科索沃戰爭搞到畀北約炸到閪冧,呢塊地都咪話唔係人傑地亞。

組員,對波同個籮都好誇張,成個barbie咁,啲人眼甘甘同望佢

尋日Boris帶過我嚟嘅城堡

呢次walking tour時間比上次長,可能能夠講嘅歷史比較多。睇完之後,鳩hea吓,夜晚就搵返Mihailo飲咖啡。條友同我share佢啲單車經驗,佢係嗰種隨性嘅旅行者,今日想去到邊就去邊,隨時停低隨時走,唔會限死自己,雖然我好羨慕佢呢種旅行方式,但可惜我有時間限制,唔可以盡興,得個恨字。

街景

然後Bojan嚟到,同我講已經幫我喺Novi Sad搵到地方落腳,不過佢個朋友要成十點先收工,換言之我要喺街度鳩hea幾粒鐘。留咗我幾次,但我都執意聽日要走,Mi閪佬同Bojan就約我聽日喺佢哋公司附近食埋午餐先走,既然唔趕時間,我當然會應約。

泊狗呀,歐洲特別先進

有Bojan喺度,Mi閪佬個撚樣就掉低我,仲好風騷咁話今晚唔返屋企瞓,話約咗女有閪屌。屌,仆街光頭佬,憑咩食咁多女?

同Mihailo約定嘅café

飲埋杯朱古力,Bojan帶咗我去一間酒吧,搵埋佢啲朋友一齊聽Blue concert。老老實實,唔撚識,行咗成身,又一杯到肚,其實極撚眼瞓,同佢啲friend打過吓招呼,見Bojan好撚enjoy咁聽,我又唔忍心叫佢走,嗰吓唔知發乜撚嘢神經,就咁叫Bojan幫我同佢班friend講拜拜,我就自己走先。

屌,呢吓真係好冇禮貌。
今晚都係咁多,仲要準備聽日工作上嘅嘢
咁多位巴絲早啲瞓
今晚有冇文啫

打緊

打緊丁定打緊文

一路打丁一路打文

三隻手?😄
丹b你打緊文果時係咪好眼訓?
睇過你咁多篇文都無咩錯字,今篇文竟然有幾個錯字
好想識組員
丹b你打緊文果時係咪好眼訓?
睇過你咁多篇文都無咩錯字,今篇文竟然有幾個錯字

係喎
下次proofread吓
丹爺返咩工搞到要拎埋野返屋企做
歐洲街景好靚
冇update ge?
丹巴去左邊
丹爺返咩工搞到要拎埋野返屋企做

做緊狗
冇update ge?
丹巴去左邊

一日一篇,又唔係冇,少啫
個女組員有冇正面相
個女組員有冇正面相

冇啦點影,但真係成個公仔咁
個女組員有冇正面相

冇啦點影,但真係成個公仔咁

人造人定PS裝甲?
終於live咗
好耐之前喺blog睇仲以為冇再更新,點知原來連登有
即刻重新睇一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞