容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
老闆做乜9

Btw,小妹都好想好似隻狗咁追住你碌尻黎含

自貼先

仔來架咁開心

Thank you Sherlock.

丹丹一見到有人阻住我地談情就好串

Btw,遲下會落man,如果有咩要幫手話比小妹知

送件簽名波衫畀我ok
邊條撚屌比丹爺負皮

可能係伯母同佢啲friend

好耐冇留名 支持 好睇
老闆做乜9

Btw,小妹都好想好似隻狗咁追住你碌尻黎含

自貼先

仔來架咁開心

Thank you Sherlock.

丹丹一見到有人阻住我地談情就好串

Btw,遲下會落man,如果有咩要幫手話比小妹知

送件簽名波衫畀我ok

小妹唔夠膽問人攞簽名 陣間見我細細粒捉走小妹點算

On9揾工揾到5點半 早抖丹丹 聽日起身要見到文
live 左,巴打好犀利
一路睇一路心有戚戚然
次次見有人留丹巴都睇錯做月巴
推呀推呀推
曼聯贏波今晚加多篇ok?

你個名 ..
live 左,巴打好犀利
一路睇一路心有戚戚然

做乜要戚戚然

反西得道,迷西升天
推呀推呀推

睇吓你哋想點
留名
推呀推呀推

睇吓你哋想點

多d多d再多d
文呢
就咁睇歐洲人都唔算好冷漠,仲請你去酒店,又俾埋dinner你食

其實都係睇人啦,邊可能全個地方都係冷漠嘅人

但佢地真係好好,仲請你去酒店
不過俾我見到一個後生仔咁慘,正常人都唔忍心睇住佢係出面凍死
食神歸位
Host住喺一個叫Pazardjik嘅城市,呢個城市位於旅遊城市Plovdiv隔離,但因為搵唔到host,加上嗰陣都唔知Plovdiv有咩好睇,我就skip鬼咗佢。

上一篇講過,唔知點解保加利亞好多整路同埋啲路牌顯示距離痴撚線,我仲記得去Pazardjik嘅呢日,下晝四點嗰陣,啲路牌寫距離Pazardjik仲有四十公里,但踩足一個鐘之後,去到五點我先抵達Plovdiv,而根據之前喺Google Map check,Plovdiv同Pazardjik距離係三十六公里,即係屌你老母我又入撚咗時光隧道,一個鐘踩得四公里。

經過之前嗰日,其實個打擊已經冇咁大,但五點已經就快天黑,即係代表我又要踩夜車。究竟我有冇邊個國家係唔需要踩夜車㗎?依家諗返係有嘅,不過係之後嘅事,印象中有兩個嘅。

冇記錯呢度係Plovdiv

全速前進,五點半嘅時候路牌話仲有十七公里就到Pazardjik,嘩屌你老母仲快過冼拿。咪開心得太早住!六點半喇,天黑齊喇,個路牌又話仲有十四公里!Yeah!又會一個鐘踩三公里嘅!

不過呢個可信嘅,五點喺Plovdiv仲有三十六,六點半仲有十四,非常合理。

然後,踩夜車唔緊要,最緊要係咩呀?夜媽媽遇着整路。

七點幾,過咗一個小鎮,Pazardjik終點在望,但一睇前面,咦?封路嘅?又整緊路喎!不過之前set落嘅Google Map路線並冇顯示前路不通,關於改道嘅指示亦非常唔清晰,我盲縱縱之下,兜咗好耐都搵唔到位可以畀我穿去Pazardjik,嗰度大大話話都成半個鐘。

好死唔死,我諗住個整路位應該夠單車過,就諗住博一博。而我忽略咗嘅係,尋日落完雪,積雪同積水令我分唔清爛路有幾爛,整路嗰個坑有幾深。

一入地盤,見到前面有個大水氹,一時失策,耳邊就響起:「肥仔一跌落渠就連部單車都失去……」好撚應景。

又冇肥仔咁誇張嘅,我及時剎住,但對腳落地嗰吓真係濕撚到膝頭哥。喺嗰種天氣,嗰啲直頭係冰水嚟㗎!寒氣入心,我非常想放棄,心入面不停咒罵自己:「做乜撚嘢唔喺土耳其留多幾日?明知天氣唔好㗎啦!」但轉念一諗,知道咁樣都於事無補,只可以頂硬上,而且終點在望,根本冇必要鬥氣。

呢個旅程,練就咗我一份鋼鐵意志,亦令我練成一身銅皮鐵骨,我真係慢慢慣咗呢啲咁極端嘅天氣,係,對腳凍到痛,不過痛痛吓,又真係冇晒感覺。

我懷疑神經已死。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞