容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
唔好講笑,除咗對腳禦寒好撚勁之外,嗰吓落水其實係差啲反車,唔係靠我虎一般嘅腰力夾鳩硬擺返正架車,應該會成部忍者龜由陸龜變海龜。

幾經辛苦,老子終於搵啱路,穿過一條小村咁搵到去Pazardjik嘅路。至到八點半,我先進入Pazardjik嘅範圍,拜託一個路人NPC幫我打電話畀我嘅host Margarita,之後佢老公Joro就揸車出嚟接我,我跟住佢車尾踩入市中心,到佢哋屋企。

終於有嘢食

Magarita係一個英文補習老師,Joro就係一個法官,佢哋有三個仔女,都係好細個,所以屋企超級嘈。Magarita話,見到咁嘅天氣,都知對我行程有影響,加上我已經遲咗兩日,其實今日佢哋都預我唔會到。

聽到呢度,我暗暗慚愧自己帶咗啲麻煩畀人,但又十分感謝佢哋唔介意我咁夜先到。

有個女發緊脾氣唔肯影相

喺我食緊嘢嗰陣,佢哋全部人喺廳同我吹水,始終佢哋接待我嘅原因都係想了解多啲我嘅旅程同埋香港係咩地方,我亦非常樂意同佢哋交流,只係當時爛身爛勢咁,諗住食埋先沖涼,有少少唔係幾好意思。

Joro同我講吓保加利亞嘅歷史,其實我本身都有個大概,都係本身係共產國家,收尾蘇聯收皮佢又變咗共和國咁。而估唔到嘅係,喺土耳其有人同我講保加利亞嘅物價仲低過土耳其,而我喺油站買嘢又唔覺,Magarita就解釋,係油站同香港一樣特別貴,而保加利亞係持續通縮,人工非常之低,啲人寧願唔做嘢,都唔想打份牛工搵嗰雞碎咁多,又或者會去其他歐洲國家搵食,所以佢哋嘅經濟係非常差。

又係一個午餐肉之國。

唔知大家記唔記得,喺伊朗Tehran嗰陣,我住喺一間免費hostel咁款嘅地方Khayyam House?喺嗰度,我見過一個韓國backpacker,牛高馬大,好多嘢講,但明顯地係講埋啲無聊嘢,嗰陣都覺得同佢溝通唔到。原來Magarita之後都host過呢條友,因為佢,令到Magarita差啲唔想再host人,而事情後來好似搞大咗,令到佢心灰意懶,冇再玩Couchsurfing。

事情就係,韓國佬應該係有sponsor去旅行,然後會出書咁嘅。佢嚟到Magarita屋企,已經即刻埋首同韓國嗰邊啲人傾嘢,又長期對住部電腦,人哋想同佢傾計都唔理人。之後出去又唔講低咩時間會返,然後就投訴人哋唔喺屋企定點,事後仲唱Magarita話佢屋企啲小朋友好嘈。

嘩屌,正一極品。

大家記得出去唔好影衰香港人,okay?

吖求其講埋啦,嗰晚就喺佢哋個好靚嘅廳度瞓,第二朝起身食早餐,然後Magarita有個中年肥佬學生上門學英文,佢想我同肥佬傾吓計,畀佢練吓英文咁。玩到十點幾先走,Joro就送我落樓咁。

呢個就係同Magarita一家嘅回憶。嗰晚我到咗首都Sofia都有喺Couchsurfing text佢報平安,佢都有覆我。後來,應該係韓國人單嘢搞到佢冇再玩Couchsurfing,我到咗London再同佢報平安佢都冇再覆了。
留名 more more
好慘比個泡菜仔搞到
死韓仔
手動留名
保加利亞用乜野文?
留名支持
保加利亞用乜野文?

俄文?
屌你又係韓狗
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文
而家先一半
韓狗去邊都咁仆街
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

做gay呀你好以p記操開
文呀
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

哦屌
我喺荔枝角做開
保加利亞用乜野文?

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

哦屌
我喺荔枝角做開

荔枝角餅都唔多塊點操呀
出文未
終於追到live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞