容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
追返live了
老闆做乜9

Btw,小妹都好想好似隻狗咁追住你碌尻黎含
加速
「閂咗門之後,餐廳會啟動防盜系統,有嘢喺度郁就會響警鐘,你又點可以留喺度過夜呢?」老闆見我不解嘅樣,同我解釋。

見我仲係唔明,佢繼續講:「唔留得喺入面,我又唔放心你喺出面搭營過夜,嗱!你出嚟feel吓,幾咁凍,我點可以畀你野外露出?」行出門口兜個round,嘩屌!真係凍到鳩縮,但依然同啲鬼佬差唔多咁大碌。

「嚟啦,我哋會帶你去住酒店,知道你負擔唔起㗎喇,唔使擔心,交畀我哋。」睇見我嗰個下爬跌到咁下身,全靠碌鳩夠堅挺先兜得住個樣,老闆哈哈大笑,但我下意識第一時間都係拒絕,因為我知道前面十公里內就係城市,依家體力回復咗,我大可以去到再諗辦法,我唔想又呃人請住酒店。

唔知呢,就係咁奇怪,你收留我,我感覺會非常良好,但你出錢請我住酒店,我又會覺得受之有愧。冇計啦,明明嚿錢係拎到出嚟,但只係唔想拎嘛。

呢個時候,老闆娘過嚟幫口,話如果佢個仔喺出面遇到同樣嘅事,佢都好希望會有人好似佢哋咁幫助佢。最後,老闆出絕招:「等我哋去香港嗰陣,你再還畀我哋啦!」就係咁,我搬咗忍者龜入餐廳,拎咗啲日用品,就坐咗上老闆娘架寶馬,等佢車我同佢哋個庫爾德阿叔朋友入城,原來阿叔都會一齊住酒店。

當晚同阿叔些牙間雙床房,明明阿叔一句英文都唔識,但我哋亂鳩咁嚟吹水,有時加埋wifi下先用得嘅語音翻譯,又吹得幾happy。原來阿叔都係一個浪人,成日周圍走,呢排先過嚟保加利亞探吓老闆夫婦。

幾時都話啲阿叔講嘢最過癮,唔撚係香港人都咁話。

阿叔

第二朝一早,同阿叔早餐都冇食就check out,搭的士出城返去餐廳。

做乜撚嘢啫你?

收拾好,同老闆夫婦影張相,交換聯絡方法,老闆娘送咗包果味牛角酥畀我上路,然後我哋正式分別。

再見,多謝

事後我有send email畀老闆,可惜佢冇覆。不過打緊呢篇文嘅時候,我入返寄件箱搵返佢哋個email address,啱啱又再send多個,希望佢哋會覆啦!
老闆做乜9

自貼先
訓前推一推
訓前推一推

瞓喇?咁我都瞓嚕
老闆做乜9

自貼先

仔來架咁開心
老闆做乜9

自貼先

仔來架咁開心

Thank you Sherlock.
未訓架,試下寫多篇
追到live
未訓架,試下寫多篇

保加利亞係一個幾令我沮喪嘅地方。

其實點解尋日我會不顧一切喺時間仲咁早嘅時候要搵地方停定落腳呢?除咗失去支撐嘅體力,更重要係我當時已經冇咗支撐我嘅心力。何以會咁講呢?撇開天氣唔講,擊敗我嘅,係路牌。

保加利亞路牌所顯示嘅距離係冇邏輯地變,例如明明上一個路牌寫距離下一個城仲有一百公里啦,踩咗半個鐘之後,你會見到下一個路牌話仲距離呢個地市有六十公里。屌你半個鐘四十公里?電單車呀?唔係呀,咁樣唔沮喪呀,最沮喪係咩呀?等你滿心歡喜,以為距離目的地比想像中近嘅時候,再踩多半個鐘,再下一個路牌寫咩呀?一百二十公里呀!

屌你老母!即係我踩咗一個鐘,倒後行咗二十公里呀?愛恩斯坦可唔可以出嚟解釋吓?依家我係咪已經搵到時間旅行嘅切入點?

我唔撚記得有冇影相喇,之後搵到再post,諗起都嬲。

而且,唔知天氣係咪都有影響,加上我去嗰陣好似都幾多工程整路,爛路積水特別多,我都中過伏,不過之後講到再講。

但喺保加利亞踩車有個好處嘅,司機係十分之禮讓,會畀唔少空間我。冇喇,係咁多,冇其他令我記得嘅好處了。

油站買嘅乾糧,唔似伊朗土耳其,保加利亞油站買嘢同香港一樣,比出面貴

喺呢個咁惡劣嘅情況下,尋日我仲天真地諗住可以趕到去個host度,但踩到去餐廳,計落都仲有差唔多一百公里我已經停低。好啦,咁諗住今日一百公里easy job啦,吖原來都真係easy唔到……

仆你個街,遲早有日要屌晒啲保加利亞妹洩忿!

屌做乜有四個負皮
瞓喇,我係工作繁忙邪帝
我是黎推post的
就咁睇歐洲人都唔算好冷漠,仲請你去酒店,又俾埋dinner你食
屌做乜有四個負皮
瞓喇,我係工作繁忙邪帝

見你咁多負皮 比個正皮你
老闆做乜9

自貼先

仔來架咁開心

Thank you Sherlock.

丹丹一見到有人阻住我地談情就好串

Btw,遲下會落man,如果有咩要幫手話比小妹知
留名
邊條撚屌比丹爺負皮
邊條撚屌比丹爺負皮

可能係伯母同佢啲friend
邊條撚屌比丹爺負皮

可能係伯母同佢啲friend

丹爺加油
屌你倒後行
就咁睇歐洲人都唔算好冷漠,仲請你去酒店,又俾埋dinner你食

其實都係睇人啦,邊可能全個地方都係冷漠嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞