容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
一日踩完百七公里,叻叻豬咁囉
一日踩完百七公里,叻叻豬咁囉

咁撚串做乜
通宵踩車?
朝早五點起身,尋晚個嬸嬸已經收咗工,多謝唔到佢。煮吓嘢食,梳洗吓咁,因為天氣凍,動作慢,都成七點先出發。

This is Hungary.

朝早並冇話踩得好急,始終一百七十應該唔需要話分分鐘都趕路,我仲每到一個鎮就search wifi搵Budapest嘅姐姐,話畀佢知我今晚就到,叫佢醒醒定定喺屋企迎接我。

國民意識好強,會掛國旗

十點零鐘,見肚餓,但仲未唱錢,唯有寄望鎮上面嘅舖頭會收信用卡。但入去一問,屌,士多仔唔收卡,歐羅又唔撚收,畀佢點咗我去隔離間銀行,諗住應該冇問題啦,你媽個臭閪銀行都唔撚唱歐羅!屌你開銀行托柒?好在銀行阿叔無懼假銀紙,私人同我唱二十歐,我先有當地貨幣買嘢食。

其實歐洲踩車就係咁㗎喇

應該係街名

呢堆就係我午餐同下午茶喇

我坐咗喺士多對出少少嘅馬路邊度食,食食吓有個外表唔高貴,但舉止非常優雅嘅嬸嬸行過,見我成個乞衣咁坐喺地下食嘢,一臉好奇咁指手劃腳用匈牙利文問我嘢,從佢嘅肢體語言同表情嚟睇,斷估都唔係話我阻街或者叫我跟佢返屋企做牛油狗,而係問我「坐喺度食真係Okay?」咁樣。

我笑住猛咁講Okay,嬸嬸又笑住點點頭,就入咗士多隔離間家品店。

冇幾耐,嬸嬸拎住個咕𠱸行出嚟,遞畀我叫我坐!原來佢怕我坐得唔舒服,走入去買個嚟畀我墊住個屎忽。呢啲咁細微而細心嘅舉動,令我對匈牙利人好感度大增,直覺我會幾鍾意呢個國家。

其實,我個屎忽又點值得享受咕𠱸帶嚟嘅舒適?佢未畀忍者龜虐待到爛已經偷笑。

食飽之後,執好嘢,我拎返個咕𠱸入去家品店,諗住還畀仲喺入面吹緊水嘅嬸嬸,點知佢又係嘰哩咕嚕咁唔知講乜,拒絕收返個咕𠱸。見我一臉愕然,佢就問佢隔離啲人,然後生硬地講咗個英文生字:

「Gift.」

然後我一直帶住呢份禮物踩到去英國。
用唔用得著?
睇到好似重拾熱情
會比個咕𠱸你咁得意真係估唔到

賭神巴你真係樂觀又豁達 但真係好想快d搵錢...

仲後生,慢慢試,唔使將就

其實都唔後生...都已經二十有三 眨下眼一年又一年...

回番你篇文先,我諗個墊會變左你之後訓街果時既枕頭 同埋果餐中餐係咪就係有蕃茄蛋果餐 ?我印象中你upload過一張中餐相上fb...個description係am I in heaven
通宵踩車?

點會諗到去呢步
用唔用得著?

其實用唔着,唔會吓吓喺行李攞出嚟啦,直接坐地下啦男人老狗
睇到好似重拾熱情

呢啲窩心嘢係會注入新嘅能量嘅
會比個咕𠱸你咁得意真係估唔到

我都估唔到,仲要係送畀我

回番你篇文先,我諗個墊會變左你之後訓街果時既枕頭 同埋果餐中餐係咪就係有蕃茄蛋果餐 ?我印象中你upload過一張中餐相上fb...個description係am I in heaven

廿三歲一係就defer/repeat,一係就唔係fresh grad喎

點撚樣做枕頭呀,瞓嚟頸咩
嘩師父追得好貼,嗰餐係其中一餐

二十三已經咁大壓力香港生活真係
你仲有四十幾年做野放鬆d

廿三歲一係就defer/repeat,一係就唔係fresh grad喎

點撚樣做枕頭呀,瞓嚟頸咩
嘩師父追得好貼,嗰餐係其中一餐

今年23姐,22歲grad,但我仲未生日架,所以仲係22歲,卜卜脆

擺d衫係底,擺個墊係面,唔夠高咩

其實我都係無幾耐前like左你fb page之後睇你d相見到有餐中餐,我醒起你應該係講果餐 點解我咁記得係因為同我平時去camp整既菜式完全一樣
之前係舊登見過但唔知咩post冇睇,睇左幾頁後決定追返之前個d
丹巴好耐無見
唔你知認唔認得我
早排有嘢煩無追post
啱啱一次過追返post10
見你搵人做gym
我想一齊 得唔得?
利申:肥仔

二十三已經咁大壓力香港生活真係
你仲有四十幾年做野放鬆d

無辦法,你話我係孤兒都話可以任性
但上有高堂,都一定要諗將來條路,如果唔係點養埋佢地
丹巴荃p等你

wa diu
求教
lived
唔好推上嚟啦,
唔撚想知呀

你走啦
唔好推上嚟啦,
唔撚想知呀

你快啲delete 連登account啦,
唔撚想見到你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞