容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike

賭神巴打

賭神巴打

邊間?岩岩葵p操完

賭神巴打

邊間?岩岩葵p操完

荔枝角
果度啞鈴係咪仲係最重75磅?

70咋好似,屌你死大隻佬

屌!p記啞鈴越新越輕

操完冇力打j啦,快d出文

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

操兩年大撚隻 單車來 要比奶粉錢

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

學關二哥post你個仔上嚟畀叔叔睇吓

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

金魚佬

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

金魚佬

做我契仔

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

金魚佬

做我契仔

咁後生做契哥

屌!p記啞鈴越新越輕

大隻、有車、有女
人生贏家

金魚佬

做我契仔

咁後生做契哥

我話你做我契仔喎
平安無事咁喺廢屋瞓咗晚,冇穿冇爛。

吖唔係,我部電話奶咗嘢。可能係瞓覺責到,起身想走嘅時候,發現成個mon右邊大約1cm嘅位變咗垂直一條黑邊,但又可以感應到我隻手指㗎喎,屌你老母。

狗竇

喺屋入面一個位屙咗個屎,手都冇得洗,我就要出發。

天氣唔錯,冇咗尋日嗰啲毛毛雨,但我計漏咗一樣嘢──我冇晒水!起身刷完牙,水已經剩返唔多,一輪上斜過後,我瞬間已經飲晒啲水。值得慶幸嘅係,我並唔係身處夏天嘅印度,水對我嚟講未係好逼切,反而我驚冇嘢食多啲。

十點幾踩到小鎮Negotin,完全唔見有士多,油站又貴,唔捨得使錢,唯有死頂。路過一個墳墓嘅時候,我暗暗默禱,希望佢哋保佑我快啲搵到水同食物。上天待我不薄,果然再踩不遠,我就見到一個寫住「Wellcome Cyclist」嘅餐廳放嘅路牌,照計都係串錯字,唔係話惠康單車手。

既然佢邀請我,我都不免推辭,唯有勉強自己踩過去。去到說明來意,同酒保講想裝滿支水,佢都非常樂意幫我。解決咗水嘅問題之後,又未見餓,都唔急搵嘢食,就繼續上路。

餐廳外觀

再踩多陣,特登兜入一個小鎮搵嘢食,好好彩畀我搵到間麵包舖,嗱嗱聲買咗包同埋餅乾,補充體力。

當然唔少得可樂

望住我食,搣啲畀佢又唔食

大隻、有車、有女
人生贏家

金魚佬

做我契仔

咁後生做契哥

我話你做我契仔喎

契哥

吖唔係,我部電話奶咗嘢。可能係瞓覺責到,起身想走嘅時候,發現成個mon右邊大約1cm嘅位變咗垂直一條黑邊,但又可以感應到我隻手指㗎喎,屌你老母。

狗竇

天氣唔錯,冇咗尋日嗰啲毛毛雨,但我計漏咗一樣嘢──我冇晒水!起身刷完牙,水已經剩返唔多,一輪上斜過後,我瞬間已經飲晒啲水。值得慶幸嘅係,我並唔係身處夏天嘅印度,水對我嚟講未係好逼切,反而我驚冇嘢食多啲。

十點幾踩到小鎮Negotin,完全唔見有士多,油站又貴,唔捨得使錢,唯有死頂。路過一個墳墓嘅時候,我暗暗默禱,希望佢哋保佑我快啲搵到水同食物。上天待我不薄,果然再踩不遠,我就見到一個寫住「Wellcome Cyclist」嘅餐廳放嘅路牌,照計都係串錯字,唔係話惠康單車手。

既然佢邀請我,我都不免推辭,唯有勉強自己踩過去。去到說明來意,同酒保講想裝滿支水,佢都非常樂意幫我。解決咗水嘅問題之後,又未見餓,都唔急搵嘢食,就繼續上路。

餐廳外觀

再踩多陣,特登兜入一個小鎮搵嘢食,好好彩畀我搵到間麵包舖,嗱嗱聲買咗包同埋餅乾,補充體力。

當然唔少得可樂

屌!咁濕豬欗咁點睧啊

賭神巴打

左邊門柄

狗竇

餐廳外觀

當然唔少得可樂

屌!咁濕豬欗咁點睧啊

屌你咁撚有要求,瞓酒店吖笨!

賭神巴打

左邊門柄

出返大路,風向驟變,竟然之後全程逆風,為我今日嘅行程添咗些少變數,縱然我都係冇特定目的地,預計都係搭營居多。

有間大酒店

冇幾耐,我終於見到水,正確啲嚟講,我見到條河,係我聞名而久嘅多瑙河。聞名而久只係簡簡單單純粹因為「藍色多瑙河」,但其實我連我喺邊聽返嚟我都唔知,我淨係知呢個世界有條咁嘅河,而咁啱我又嚟到。

嗯,咁點呢?冇㗎,睇吓囉,望住嚟踩囉,鬼叫之後我就係沿住條河嚟踩咩?點解?因為河嘅對岸就係羅馬尼亞。

一路又有無數咁多車屋

不過老實講,咁耐冇見河,呢條又係出晒名嘅多瑙河,有佢陪住我上路,都總比喺山上面睇草睇雪好嘅。三點鐘,到達小鎮Kladovo,一個比我感覺好似之前希臘嗰條村仔嘅地方。呢度開始,多瑙河就轉向,羅馬尼亞就喺北面,而我要狗向西邊走,轉返去往Belgrade嘅正確方向踩。

亦即係繼續沿住多瑙河踩。

咦?你話羅馬尼亞喺北面,你踩到過去咩?係得嘅,因為中間有幾條行車大橋,連接兩國,橋中心有啲建築,遠睇我估就係海關,不過我唔知入面羅馬尼亞仲可唔可以返塞爾維亞,事關塞爾維亞得十四日免簽,Visa政策明顯唔同,我費事博。

對面就係羅馬尼亞

喺呢啲位,GPS會將我歸納咗喺羅馬尼亞境內,搞到個時區有些少混亂,要不停提醒自己其實我係有多一粒鐘嘅,雖然都係睇天色做人,完全冇分別。

五點鐘左右,係時候搵個適合嘅地方搭營。好死唔死,我又開始入山,上咗陣斜,我都搵唔到一個隱閉得嚟又搭到營嘅位,風我唔驚呀,最驚係有野獸或者心存惡念嘅人經過咋。

太陽落緊山

啲羊有人養,經過尋日,我唔敢入去問

喺山上面搵緊位搭營之際,我左手邊出現咗一間屋仔,着咗燈,見個天就快黑齊,都唔理得咁多,只有走過去問,睇吓可唔可以喺佢後面搭營,擋住啲風。走近喺窗口一睇,妖,冇人喺入面嘅?但裝吓入面,係office咁嘅格局,中間有條地道,個地道口開鬼咗,似乎係落咗去做嘢。

然後我先留意到路邊有個牌,寫住呢棟嘢係屬於乜乜公司。

見係商業地方,醒起尋晚間酒店,嘩,不了,靠自己好過。

係咪即係唔踩得?

只係再踩前二百米,竟然畀我見到右手邊有個廢亭,三面牆,內籠啱啱好fit得落所有嘢加搭個靚營,仲唔係為咗我今晚而設?一於瞓呢度!

入面都乾淨靚仔

都幾闊落

為咗使晒啲土耳其里拉,我買咗好多包意粉,但一直冇機會煮,袋住佢哋穿越咗保加利亞,喺呢啲荒山野嶺我又廢事煮,怕火光同香味引到唔知咩返嚟,都係食塊麵包做晚餐算,屌,都唔知袋嚟做乜,唔得死重呀?

打日記時硬係好似聽到腳步聲咁,拉開營個拉鍊,又乜柒都見唔到,夜媽媽喺呢啲地方都咪話唔淆底,將亭仔入面地下本身放住嘅樹枝擺近門口,博吓如果真係有嘢入嚟踩中我會知道,再擺碌粗樹枝喺手邊,以備不時之需,我先夠膽瞓。

風將遠處嘅狗吠聲傳嚟我耳邊,理性話我知佢哋唔喺我附近,但我總係會怕,加上呢度比起尋晚更加荒涼,人跡罕至,除非嗰間屋仔嘅人會屎忽痕走過嚟,但照計冇晒光,佢哋唔會睇到我喺亭入面,如果真係有人出現,咁都一定唔係善男信女。

不時有車高速駛過,我諗:如果換轉我揸得咁快,應該唔會分神睇吓呢個無關痛癢嘅亭入面有冇嘢。

但我堅係提心吊膽。
今晚係咁多,各位早啲瞓,唔好凍親
歐洲人真係好冷漠
終於追到!正評先
今晚係咁多,各位早啲瞓,唔好凍親

終於等到你再開POST嗰10幾日無得睇你D POST好唔慣.....好似少咗D野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞