[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(17)

1001 回覆
13 Like 19 Dislike
啲仔都幾慘 睇concert都比人影住曬
連隻炎症都有spread6.12嘅時候
AK飲喜茶仲要tag埋契仔

viutv當初出po用得“MIRROR一齊撐”嚟講,就係想有其他fans為咗睇自己個仔去幫襯買飛入場啦

花老母如意算盤打得真係好,為咗捧契仔,逼其他10個仔到場幫佢慶生,就算班仔想去遊行都唔得啦仲要成晚都企最後邊,又唔係話有得上台表演喎,分分鐘記者見到九展出邊咁多人等,以為全部都係Ian粉咋
Ian 26歲生日率先單飛開騷 姜濤輪住隊下月開夠2場
09/06/2019 18:33:00

http://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/1518804/

姜濤將會跟隨Ian之後開個人售票演唱會。

男團MIRROR成員陳卓賢(Ian)晚上在九展舉行首個個人售票演唱會,MIRROR一班兄弟下午探班時送上蛋糕慶祝,兄弟情深!Ian今日(6月9日)26歲生日,笑言一直以為自己只得21、22歲,驚覺時光飛逝。他表示生日願望是演唱會順利,家人亦會來捧場,亦想完騷後「捉」工作人員擦餐飽慶祝。他說:「從小到大很少慶祝生日,今年可以出歌、開騷,絕對是最難忘的一個生日了。」姜濤被問有否送禮物給Ian?他繼續「天然呆」指忘記了,笑言收工會去買禮物補數。
對於成為MIRROR率先「單飛」一員,Ian否認「跑出」,預告隊友們會輪流出歌及開騷,下月便有姜濤開騷。姜濤透露下月會舉行2場個人售票演唱會,詳情稍後公佈,最近積極跟ERROR的肥仔學舞,自認歌藝及舞功都有待進步。至於有何驚喜給粉絲?他希望自己能健康地變得更瘦,又笑說:「可以瘦啲就瘦啲啦!」Ian笑言未夠資格教姜濤跳舞,但踢爆練舞時經常被姜濤踩腳,笑認可能因為自己的鞋子太大才易被踩到。

Ian今日26歲生日

MIRROR一班兄弟探班送上蛋糕。

同你諗法一樣 越睇契仔越唔順眼
Artists唔方便出聲都尚可以理解
但宜家風頭火勢 見到佢仲post喜茶真係有少少質疑佢係唔方便出聲 定係根本唔想出聲
見到佢po喜茶真係火都嚟
由琴晚開始已經完全無心情
連Ian音樂會啲片段都無心情睇
每次㩒入social media都只係想睇關於反送中嘅嘢
每次click入去啲youtuber/artist嘅ig story都係想見到佢哋撐香港人
失望不突止 仲要俾我見到喜茶
對AK大扣分
反而對琴日表咗態嘅Stanley Alton加分
唔出聲都無所謂
明白佢地有難處
Post喜茶真係⋯
On撚9
又話viu有人mon post嘅
仲唔叫AK del story?
唔出聲都好過宜家咁
生粉仲話要日日飲 生粉一人一杯
如果係第二個明星post實俾人屌到1001
好彩佢地唔算好出名
契仔粉都去左jer度抽
頭幾個都個名都掛住樹熊
炎症條垃圾琴日仲吃喝玩樂 今日就黎攞光環 收檔啦
炎症都係俾人屌完先係咁意加番句「香港加油」,可能方便佢造星2拉票啦
有無抽中?
好心唔好有呢個行動啦
Btw 糖抽中人哋啲飛
炎症最撚鍾意抽水
想人哋畀心心佢?

AK 我對你好撚失望呀
飲撚飽佢
飲到佢個腦忽忽地囉宜家咪
唔明點解可以抽中,佢地好多都係應援谷抽,即係抽中嘅糖都有應援過Jeremy 先抽到
同埋無限應援次數要幾多先抽得?
佢到底有無睇新聞?知唔知以家香港發生緊咩事?
都唔想勉強佢地要發聲
但PO喜茶真係要講粗口
弱撚智
Error唔係去拍花姐Error遊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞