[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(17)

1001 回覆
13 Like 19 Dislike
你真係好撚煩 你死番tg同爵屎開拖啦
你永遠無法叫醒裝睡的人。
如果你講嘅野係純粹反映爵屎問題希望人地睇到的話其實冇咁多人會話你,我樓上都有講過事實冇人知你屋企係老竇煮飯,但依家你講講吓個問題變左狙擊真係會令人煩,如果你係爵屎,真係勸你唔好用呢個方式去表達你嘅不滿。
唔鐘意咪上tg講囉
放上連登好威?
佢最神奇既係,既然佢聲稱知道有爵屎因爲谷風而走,點解唔組織佢地一齊開個gp圍內傾就算?純傾edan都唔需要有本尊喺gp嫁嘛,反正佢自都有個YouTube channel & ig page, 佢其實可以自己招攬另一批fans,而唔係走去搞爵屎。

Btw,成班爵屎喺爵谷等緊你呀
Ms. 我愛mirror

唔該返去tg谷了結返你地既私怨,唔好再污染呢度
諗咗好耐點解mirror個追星生態咁扭曲
其中一樣就係因為tg group嘅存在

本身人同人之間係由好多不同嘅小圈子組成
但係偏偏tg group嘅存在就係將唔同嘅小圈子逼埋係個大圈子度
而tg group嘅主流圈子當然係以同admin friend嗰班為主
而其他同主流圈子嘅人,又焗住要係group入面,睇一啲未必啱自己心水嘅言論
咁樣同討論區可以揀自己啱睇嘅topic先撳入去睇,同一個場可以有唔同圈子共融嘅方式完全唔同

當然大家大可以話同tg group嗰堆唔啱都可以唔入,仲有好多其他方法追星
但係偏偏個仔又係個tg group入面

變相唔鐘意tg group堆人=退出tg group 用其他方法支持 = 放棄咗同仔仔傾計嘅權利

由頭到尾tg group就係一樣小圈子嘅產物
亦都無咗粉絲同星本身應有距離
搞到啲人當正自己係啲仔個friend, 以為乜都同得啲仔講, 乜都係應份
啲仔唔理啲是非又會俾人覺得點解明明見到都唔理
理咗仲衰,又會俾人覺得偏幫其中一邊
所以強力建議各位仔仔儘快退出tg group

題外話,本黎以為連登應該係同tg group唔同嘅圈子
點知原來係tg group嘅另一個衍生
tg group啲咩狗屎垃圾都放上黎討論
我淨係追開連登,完全唔想知道tg入面啲私怨呀
其實我有入幾個仔仔谷去八卦下
老實個個谷都有自己唔同風格

edan 谷我都有入,不過好少睇,因為我投入唔到佢地
但係我又唔會因爲咁唔鐘意 Edan

其實粒星爭氣先最重要
投入唔到佢地但我唔會因為咁唔鍾意Edan
講泥講去,咪又係鏡粉之間自己有私怨要發大泥搞 只係差左係tg谷到爆料、係ig隔空對罵定上連登post cap圖

唔該各位私怨L
有私怨就麻煩私下了
你係追星定係追飯圈
就係得mirror先咁扭曲
追星前要先追admin
今集有啲位其實都ok呀,Jeremy真係好乖仔,成日做媽媽嘅角色,Error係想表達佢好好人嘅特點,so far我覺得最好笑都係AL個集an神壇
我都join唔到而且edan谷每日啲message多到追都追唔曬,仲要好多都係廢水,不過都唔會影響我支持爵爺
有冇北韓人講下西面陳今曰生日會有咩搞
唔明最尾果幕
不過jeremy正

咩事
成日都打埋啲野引人食花生
間中就睇到佢打呢啲
睇黎佢唔係咁啱食呢行飯
mirror出咗個綵排嘅story
邊啲人有畀心機係真係有眼睇
下?可能我對眼唔利
我覺得個個都好努力

我亦希望明天佢地個個都good show
佢知道自己係公眾人物未?
我都希望聽日個表演可以好好睇睇
想喺户外等幾粒鍾睇完之後會覺得值得
驚落大雨
又驚只是睇到牌

今日見到story, Dear Jane, 周國賢好似好正
大家企晒起身,不過冇人舉牌
唔想睇牌真係靠人自律唔好將啲牌舉到咁高
見到有谷呼籲唔好企櫈同埋只可以舉到心口
希望係咁
聽日如果落大雨我驚牌都舉唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞