[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(17)

1001 回覆
13 Like 19 Dislike
但係姜仔呢排都有錄歌,廣告歌好似一早就錄好,咁佢自己首solo幾時先有?
緊係要宣傳咗契仔先啦,點可以搶佢fo
講去得多應援,出席率高果個係你呀,你連第一集mg個神徒出咗邊幾次都講唔出,淨係話成日見,咪好似你咁講,你話佢去咗30次都得啦

算鳩數啦你,以家又話指次數唔係金額
係呀,我認唔到其他神徒,好奇怪就係認唔到mg果個,咁你答到我未呀?邊幾個公開活動係神徒堆入面?
Sor清,原來我唔只認唔到呢個,仲有幾個抽到6月mg都認唔到呀

你講咁多都係想維穩神教無黑箱作業,有無admin&friends?相信好多人都睇到,除咗6月mg有得報之外,睇下之前咁多拍攝錄影,有邊次有比人報?大把人比痛痛飛走&四眼仔應援得多,咪又係無收到通知,一堆人見到教主post story先發現又有拍攝,係神教問都無人理
即Ian 果首會收入大碟?
但viu同moov都係李澤楷架咼
真係關錢事咩
如果係廣告歌, 當然由廣告商自己搞宣傳啦
好似ERROR果首牙膏歌都唔會係公開場合唱, 費時幫人賣廣告.
咁始終都要俾錢上架嘅

唔通廣告歌係得幾句嗰種,契仔有全首solo

有無人知frankie 拍緊咩?個造型好得,好靚仔
有tank同肥仔,又話造星2見。
可能係幫tank拍造星2宣傳,訪問d fds 對tank嘅評價之類
好似係佢地隊dance crew拍片
果然唔係11同CM D歌就會差好遠
錄音都好似高質咗
btw幾鍾意"寧靜的月台 華麗的上蓋"嗰段
其實聽落首歌真係算還好,不過契仔把聲唔同平時咁!
P撚到呢認唔撚到契仔
唔似佢把聲,係咪修音修得太勁?
係啦 Ian把聲邊係咁 執到陳柏宇咁
上次佢用moov唱沒有你我甚麼都不是都係有啲似陳柏宇架喎。我又覺得佢要係mini concert唱live嘅話,都唔可以執得太離譜啦。
執得好勁
佢D懶係外國回流腔都好撚難頂
首歌曲詞唔錯但契仔好撚難頂
而家唔係佢唱得唔好 係autotune落得太多
平時把聲好聽啲喎
係執得有啲勁 但係唔代表係佢唱得唔好啦
講真做流行曲都算易上口
生日會就有live聽啦唔知會唔會學姜糖咁有live
抽飛可唔可以抽得公平啲?
抽幾多張,唔講。抽左邊個,唔講。連啲人點樣抽出嚟,都唔撚講。
留名睇到時又係admin同佢啲朋友去啦!
唔明點解契仔唱歌咁多氣聲定唔知吞口水聲,好用力chok隻字出黎,好作狀我以為佢唱快歌唔夠氣先咁,點知慢歌都一樣
講真 Ian 唱歌個vibe就擺到明唔係唱流行歌
係都要整首陳伯味極重嘅歌俾佢 流行到冇得再流行
認真講 初頭就鐘意佢嘅都係鐘意佢唱fly me to the moon
唔評論曲詞 但首歌好普通 都令唔到我重燃對Ian 嘅仰慕
做乜撚要扮外國回流 笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞