[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(17)

1001 回覆
13 Like 19 Dislike
MON POST既 人員, 可考慮下 JER同KINMAN開個音樂節目啦!!
大家都係VIUTV既歌手.
本身係冇乜野但係成日係人地到話自己都好愛大表哥好想走粉就屌佢老母啦
如果ViuTV 真係可以開個音樂節目比mirror 就好啦,隔離台都會有咩勁歌金曲呀,流行經典xxx果d節目,其實開個音樂節目比班仔唱下歌,一星期一集,唱人地d流行曲又好、老歌又好,唱下玩下,或者分組比賽唱跳都得啦

講真,mirror 係賣跳唱男團,講到香港好耐都無男團,想改變香港樂壇,但又唔好好打造佢地
唔好話開節目
平時播多d MV 都好啊
等街外人見下樣 聽下d歌
大台洗腦呢樣野viu真係要學下
身為一個免費電視台
咁好既資源都唔善用
Viu可唔可以做多啲野令mirror走得更遠?
點解造星咁收得,除咗真人show好睇之外,係一班仔自己諗表演,自己創造一個新表演新舞台,就算翻唱舊歌,佢地都會自己改編曲風去重新演繹,但以家就係抹煞哂佢地呢d強項,純粹擺個樣出嚟做偶像,點樣行得遠?
仲有果時ViuTV 不停宣傳造星,d人開始係fb留言再分享出去,令更多人認識呢個節目,呢班熱血嘅仔
好多人都係因為造星先睇ViuTV ,但以家ViuTV fb宣傳班仔都少,點會多人識
麻煩有睇到我地呢個post嘅員工幫手反應下,開個音樂節目比班仔啦
佢地都好需要一個音樂節目
有咗呢啲音樂節目 得閒cut啲clips放上YouTube FB IG 打入年輕人市場 咁又可以儲多啲粉 順手增加埋MV點擊率
(一切諗得太美好)
淨係講播翻/upload翻MG d冇曝光表演都唔知講撚左幾多次
究竟有咩隱憂唔播得???
其實MG呢D真係只係滿足粉絲.
要吸引其他人, 真係要搞搞其他新野.
SELL跳唱男團就開個音樂節目比佢地講下以前D經典跳唱歌呀/經典組合, 仔仔又可以表演下.
twins呀,boyz呀,草猛呀,大把歌可以唱, 又可以唱城城果D, 甚至BEYOND果D jer/tiger/ak/stanely 都可以handle到啦.
仲有好多之前D合唱跳舞歌 咩熱力接拍wobanba, 火熱動感啦啦, 呢D 歌仔仔可以表演下都好好睇.
https://www.youtube.com/watch?v=WFuET5Je5jY&list=RDMMWFuET5Je5jY&start_radio=1

無野討論, 咁大家聽下JER既歌聲先啦!!!!
MON POST既 人員, 可考慮下 JER同KINMAN開個音樂節目啦!!
大家都係VIUTV既歌手.
如果ViuTV 真係可以開個音樂節目比mirror 就好啦,隔離台都會有咩勁歌金曲呀,流行經典xxx果d節目,其實開個音樂節目比班仔唱下歌,一星期一集,唱人地d流行曲又好、老歌又好,唱下玩下,或者分組比賽唱跳都得啦

講真,mirror 係賣跳唱男團,講到香港好耐都無男團,想改變香港樂壇,但又唔好好打造佢地
咪係,呢樣真係講咗九千幾次,viu有咩咁收得嘅節目要播,連小小空檔都俾唔到佢地?播黎播去咪又係外購節目,一係就係啲冇人睇嘅talk show,求奇執柒一個晚吹slot都得啦

我都覺得係,mirrorgo做咩得番半個鐘

痴撚線
AK又自爆叫fans去接佢機
留名等睇到時收幾多件波衫
仲有3000蚊嘅按摩器
有生粉買俾老闆,就唔洗再同姜仔借喇
唔知點解
覺得ar jer係知道公司唔會同佢出solo
所以係咁出cover
自己搵方法唱歌俾人聽
唉,究竟viu幾時先可以俾多d機會其他仔
AK 話會同隊長返黎先,隊長係咪指LM? 仲以為係ak自己出trip 睇show添,原來係job 黎?
叫fans接機我覺得冇乜問題遮
咁Edan都有講幾時返啦其實
仲有按摩器又唔係AK話想要嘅
生粉自己想送咁可以點
又看圖說故事?
岩岩果陣我有上水,ak都有叫佢d粉唔好接
然後先到你果幾張

波衫我都覺唔應該講話想要
見到嗰吓真係
但真係叫接機都比人話真係
邊只一半啊 九成都係啦
仲會有人出嚟話想聽花生多啲
其實明星/偶像想fans接送機有咩問題
究竟要討論幾多次
接送機船根本唔算私追
如果viu係識做嘅
就應該利用呢啲機會安排傳媒訪問下添啦
呢啲咪叫識玩囉
AK次次都話唔想唔要,開live都話唔好送嘢㗎
最後咪又自己係谷到講曬po埋圖出嚟
唔叫生粉去接機又點收禮物呢

仲有媽媽不斷助攻,唔知平時啲禮物媽媽係咪都會檢查完先俾老闆
Viu垃撚圾,鏡粉都係on撚9,唔比人接機
今次唔係出job,即係寶姐佢地唔會係度啦,唔會催住走
Ak咁錫粉,到時生粉們慢慢傾,慢慢合照都可以
真令人羨慕嘅活動
平時公司去做嘢就話姐,但係私人trip都叫fans去接機,唔會有媒體報道㗎

AK 6月2唔去沙灘,我仲以為佢另外有工作,但點解去成都跳舞都唔出活動,好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞