[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
當初好似係簽3年 17,18,19 所以應該夠期
不過封面又係疤 姐係續約掛

見到個e football就知今年focus係online
上年好多球會特別版,雖然只係換個封面擺3個球員,但都好正,可惜無米蘭

另外呢堆特別版得當地有,無中文運費又貴
唔知會唔會真係𨍭新engine
警告各位痴線佬今日唔好掛住打WINNING 要盡港人責任
果陣轉新引擎,好多野未做好我接受到,但2019個gameplay真係差到
69之前都有段時間冇打喇wor
相信係等ps5正式推出先轉 到時又有段黑暗時期
依加呢個engine用左5,6集 都未見大起色
可能意味住個engine唔適合用落足球game 轉又死唔轉又死咁囉
我好想佢轉
呢家個engine 好唔掂
咁除左engine適唔適合 仲要睇本身k社個態度
佢係決定想整隻點樣既game出黎
依加個勢係focus落online fifa今年都多個街波mode
應該係想人少少就可以埋堆玩 又可以輕鬆爽快扭波入波既即食mode
pes就咁睇上面張圖都寫明e football 都係online行先
我唔係守舊而反對online 只不過呢種趨勢對於發展足球game似乎唔係咁健康
最明顯就係你發展online ai方面一定受損 因為online着重玩家vs玩家 ai果part求其整就算
另外為左迎合online果種爽快 依加d足球game就連一d基本足球野都整得差左
online周不時見人排d鳩陣 咩424 2個中場 1個cdm1個amf 前面擺4個前鋒
現實一定輸到仆街 但遊戲入面會work 因為隻game想人玩得爽快
鼓勵進攻 快上快落 你擺唔擺中場根本影響唔大
大家鬥攻 你攻完又到我攻 咁就完左一場 幾輕鬆
真係想享受足球既人就會覺得好奇怪 隻game好似冇中場 中場完全唔重要咁
玩過今集就知 就算你擺2個dmf 佢地都係發夢脫節咁 完全冇助保護中後場
前中後三線企得太開 變到一隊攻完就到另一隊攻 個中場傳1,2腳就會過曬 完全係空虛咁
咁不如學online d人擺2個中場都夠啦 真心差別唔大
想慢慢玩猜波 隻game唔會reward你 你仲會蝕底比人快上快落打爆
綠帽巴咁實買
放心 佢年年都屌住黎買架啦
叫佢轉黎pc實際d 裝mod一樣有齊球場
當年我喺黃金見過,不過無買
除左engine適唔適合 仲要睇本身k社個態度
佢係決定想整隻點樣既game出黎
依加個勢係focus落online fifa今年都多個街波mode
應該係想人少少就可以埋堆玩 又可以輕鬆爽快扭波入波既即食mode
pes就咁睇上面張圖都寫明e football 都係online行先
我唔係守舊而反對online 只不過呢種趨勢對於發展足球game似乎唔係咁健康
最明顯就係你發展online ai方面一定受損 因為online着重玩家vs玩家 ai果part求其整就算
另外為左迎合online果種爽快 依加d足球game就連一d基本足球野都整得差左
online周不時見人排d鳩陣 咩424 2個中場 1個cdm1個amf 前面擺4個前鋒
現實一定輸到仆街 但遊戲入面會work 因為隻game想人玩得爽快
鼓勵進攻 快上快落 你擺唔擺中場根本影響唔大
大家鬥攻 你攻完又到我攻 咁就完左一場 幾輕鬆
真係想享受足球既人就會覺得好奇怪 隻game好似冇中場 中場完全唔重要咁
玩過今集就知 就算你擺2個dmf 佢地都係發夢脫節咁 完全冇助保護中後場
前中後三線企得太開 變到一隊攻完就到另一隊攻 個中場傳1,2腳就會過曬 完全係空虛咁
咁不如學online d人擺2個中場都夠啦 真心差別唔大
想慢慢玩猜波 隻game唔會reward你 你仲會蝕底比人快上快落打爆

單機game走向沒落
sad but true
我打PES都係打MY CLUB既對電腦EVENT多
都無咩同人ONLINE打,最多打CO-OP
但佢CO-OP既LV分配又好怪
PES LEAUGE個D完全未玩過
我淨玩master league
睇fifa新trailer,真係證明新fifa唔會有咩新野,只係玩street
傳聞2020利記版權到期會由曼聯取代 另外傳緊拜仁同祖記都會有版權
未來幾日既e3 pes會有初步既官方消息公佈
利記個版權拎左幾耐
17開始 同疤狗/多仔同期 當初都好似係簽3年 多仔上年主動甩底
只玩Master League
一定唔買一手,寧願二手唔俾kon9mi賺
你咁早買點樣買到二手
大把人玩幾日就賣
有曼版即狗衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞