[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
係game入面較佢個對比度落40左右叫做睇得舒服d
即係差過上年,下年改番好就有進步
呢兩集畫質分別已經冇以前咁大分別 畫質應該封左頂
除非轉engine
試下淨係郁右姑 唔洗郁方向制(左姑)
到你想過人果陣先鬆開右姑再禁方向制加速過人
暫時你呢個禁法係最似19個隻

用左姑拉向右,即係向畫面右手面推進
之後都想COOL個陣,就將右姑拉向左面
就做到類似之前果個效果

但係我因為仲係用緊鍵盤玩
好難控
keyboard咁我冇野講了
我試過用手制
變左完全唔識玩咁
練習囉 n年前我都係用keyboard 都覺得手制難用又唔係必要
之後有閒錢買左手制試下 練左一排就慣左 依加諗返起都覺得keyboard太on9
keyboard點玩
以前窮撚 手制都買唔起
keyboard先易玩
你都係用keyboard玩?
我覺得以前操作簡單唔洗禁咁多制 keyboard都夠玩
依加360度移動 唔係以前咁得8個方位
自己打機其實都想試多d多花巧野
隻game d動作其實幾靚 唔好曬左佢丫嘛
keyboard滿足唔到我了
同埋禁得多個keyboard會容易壞
keyboard 手制都會用
keyboard係易玩啲
缺點就係冇得360度 同扭波煩啲
https://www.youtube.com/watch?v=WX6w34M-ecw&t=
demo出左短短幾日 已經有人拍片剪片呈現出ai約100種進攻方法
自2013之後 今集好可能係最多進攻套路既AI
2019如果拍片剪片 應該1分鍾左右就完左
2019食左成年屎之後 今集應該可以一吐烏氣
9成時間落底橫傳
不要再說了上集真係好難玩得落手
由demo開始已經有bugs例如單刀機會都唔跑唔射而選擇回傳,唔會扭波同唔會遠射
今集demo暫時睇落除左ai弱左d 控球率低之外都冇其他bug
其實我都唔太介意ai弱化左 因為進攻多元化彌補返
好開心見到ai唔再後腳one touch pass
亦會犯human error例如控波fail 傳波射波唔岩位同timing會離曬譜
另外玩左幾日都唔覺有任何劇本 做到球員能力值既差距
連禁兩下加速終於爆得贏ai 種速度感返曬黎
而友誼賽一般難度都係較ml低 所以我相信ml到時會平衡到個難度
基本上好多野都合格 有d甚至係超出我預期既好
只要正式版唔好仆街大改淨係小調高返個難度都已經可以成為近年最佳
難係難在點樣小調難度又唔好有劇本 特別係個ml 唔得既話我寧願佢保持demo果隻難度
草地顏色同粒波 睇到混淆哂
完全無對比 睇撚死人

班demo撚屌有無test過
顏色可以較game入面個對比度
今集d色睇得唔係咁舒服
我始終覺得越高難度唔係整勁電腦係整廢你班球員,睇下防守個邊,一係反應慢半拍,一係d走位封位奇X怪怪咁
不嬲越高星係改廢自己球員既能力同埋玩家既控制
初來報到

20 demo好撚好feel 肢體動作、足球物理、ai套路都自然左好多 最緊要係冇晒ai老屈式one two落底 好耐冇試過玩足球game玩得咁撚開心

差少少preorder左 好撚期待

希望正式版唔好改到on9
K社慣例demo好過正式版
唔好preorder 到時靠義士匯報
心情有d矛盾 正式版好大機會會改差
但隻demo係近年以黎最平衡既一集
以前睇宣傳介紹會當佢廢up
做出黎既野只會有佢宣傳吹出黎既3,4成
但暫時睇落隻demo都符合佢官方講既果d feature
甚至有d野佢冇重點講但demo有做到效果
已經超出我既預料
又真係估佢唔到 可能k社轉死性

依加最想知佢個ml會點
到底個realistic transfer system work唔work
未玩demo前我一定當佢廢up 依加隨時係有驚喜
我記得19又係講過d咁嘅野
仲覺得d球員AI好似進步咗
d交波走位反應射球得心應手
點知正式中晒伏,完全兩回事

我覺得demo佢係整到簡單d
等你有種勝利嘅滋味引你買

今集我睇下ML大改成點
同埋個match day睇下咩一回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞