[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
真係無人開
利申:已準備好玩pes 2020
消息都未有就準備好玩2020
都係求其出架啦
駁唔到既真理
今集雖然都幾差,但睇到有幾樣新野既

笠射,有吊射張卡會有唔同動作同波既軌跡

頭搥其實勁左,但搶點係0

幾張新既射門卡但好明顯未發展,30碼外乜射波卡都冇用咁整黎做乜

上個post有位巴打講得好好,好似係命運巴,中場係照顧唔到攻防,有斷層,我好贊成,即使我打451雙防中,班中場依然係唔會理對方後上既人,唔會幫中堅遮線,好似防守完全唔關自己事咁

係ps2年代,中場防守力高就會影響佢跟唔跟人、跟得幾足,當時我用赫度史東升到8x防守其他大部分能力都85-90,打cmf真係怪物黎,一條直線全攻全守,但佢一做後備,俾18,9歲踢就成條中場死哂,放得防守性啲還好,都跟得足,但放個6x防守既打防中就死硬

但依家我排乜人打防中都冇乜分別咁,唯一大影響只係速度,我之前擺個龍門打防中都係冇乜差別,咪控波廢啲

依家隻game根本冇哂細節野,以前每個能力值都好重要,75彈跳同95一睇就知,依家50同80根本就係隻game判定俾唔俾你頂到姐,要唔俾你頂既根本90都冇用
有生之年會唔會見到pes系列收皮
近幾集中場我都係拎嚟駁腳盡快過波畀前場
仲有手機版頂住
係,個玩法根本就係將個波有咁前傳咁前,但現代足球就係壓縮進攻空間,個波整體會係中場最多,前場往往掂幾腳就致命
遲 d 興起串流打機,到時應該會變成整合版本
同埋唔駛年年出 20xx
100%agree
龍門踢其他位真係一個完美示範
K社乾脆連真樣都唔洗整 反正d能力值都冇大分別
都係控住11個差唔多既球員踢下波咁姐
同埋玩前場壓迫對電腦對玩家都唔會真係玩得出。。。
好似要自己前場本身進攻緊控住個波 失去控球權果陣先會隨機觸發到反搶
其實冇咩用 唔係每次都會搶
彈幾野又猜散
近兩集俾我既感覺都好怪,就係打一陣就會覺得悶,或者係因為每場個模式太似,電腦一味分邊再地波傳中,防守無聊,自己進攻破密集又係惟有呢招最有用

打下打下就覺得悶,好可悲
但你玩左過千小時 更加可悲
應該冇,我估都係500以上姐,今集少左好多
希望下集咪撚再有橫傳橫傳橫傳射波呢個仆街玩法
會有新嘅仆街玩法架啦
集集都有仆街野 但最悶最單調就一定係今集既ai 冇遠射冇扭波
全部都係踢整體足球 完全冇球星既個人能力體現
加上d offline mode同樣單調 都係就咁不斷打比賽
版權同氣氛已經輸曬 d轉會logic同價錢完全同現實唔同 好難投入長玩
好嘅野唔keep,壞野改番啲,無限loop
全部整體得黎一模一樣果下嘔心,都係分邊+屈速,狗賤到仆街
唉,好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞