[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
到時正式版又係改到on99, 又係屈反撃
D人又可以一野撞開你, 2/3夾人
頭鎚永遠爭唔嬴
你拍甩對面波, 但佢可以企係度等你控之後自己衝埋去輕鬆拎返控球權
等等等咁多ON9野
DEMO比波個系統有D怪
直線永遠唔到位

同埋個位企唔岩唔係正面比波基本上一定唔會準
射門仲撚古怪
好似得幾個固定方向
炒得好唔合理
淨係想知ML有冇改野
2019真係好垃圾
你應該冇玩過2019之前
之前仲垃圾 人都冇得trade
老問題 中龍又好出界都好 個波既軌跡同位置都係得幾種結果
今集進步既地方係以前就算鳩射 7,8成機會點都中龍
依加就食少少身體角度,有冇比人壓逼,係咪逆足射門等等
變左唔會咁易鳩射都中龍
同埋ai都人性化d 以前ai10射9中 依加炒粉都多左
2019都多左炒粉 有時電腦單刀諗住死硬 佢又會射出界
咁佢射門分基本, 進階同手動有咩意思
基本唔係自動校正角度架咩
我大約揀左邊個方向佢幫我修正加嘛
按左中右佢真係得三條track真係接受唔到
因為pes就係咁基本
唔似fifa 就算輔助 粒波射出去你都覺得係自由運行
我玩fifa係唔會點覺射波會有重複既感覺
佢做到人波分離 人有人射 波有波飛咁樣
Pes就似係粒波會連接住d球員
有時個龍接到救波 我會覺得射出去果下已經整定 係會飛向龍門果到比佢救到
傳波都係同樣道理 可以既話練下手動傳波射波
有就有 不過好少同好random 電腦唔講道理果陣逆足都爆射死角
今集試過我個龍撲完單刀 個波彈出黎仲係禁區入面
對面係拜仁既koman 佢沖上黎左腳補射
我用碧基盡人事飛鏟過去遮一遮
佢最尾對住大半個空龍射中網側
證明逆足同其他因素今集係有明顯影響
今集聲稱會搞好d個轉會系統同轉會費
新玩PES, 防守果陣好似禁R2降住佢作用不大,
同埋想問點樣壓迫對手?
PS4 Version
唔該
R2係會易啲自動截/搶佢波,不過移動速度會慢左
禁實x就會自動跟上去
今集防守改左d機制 加上個碰撞系統有d敏感 埋身防守好易foul
以往上前標波搶波 禁個短傳制就ok 依加就冇以前咁容易 我仲摸索緊
壓迫可以係防守果陣禁射門制call隊友圍
又可以進階戰術果到set前場反搶緊迫
喂屌講起又係
角球呀特別係
成日頂頭槌都係擦柱出界
我正面單刀按R2燙竟然可以斜出柱邊4,5個波位咁遠
好明顯佢得一條軌跡
即係全手動先唔洗3條軌跡
係橫傳出黎個位幾唔就腳幾難射都同你射死角
https://youtu.be/6I-qssTWzaQ
話咁快就有人整到猁對鏝
上年demo都有人改隊 不過好似改到啲數值一岩一忽
有上年經驗 今年做咩都快D將波衫同2019既人樣等等替換落DEMO原本既球隊到
用左10分鐘補丁之後呢
入編輯已經見到晒D正式版要有隊
當然假名啦咁

定係本身就已經有
pes跟fifa跟到個身都怪咗。。。中間咩事,中央肥胖?
啲餡應該係上集嘅野

2019demo都有人搞過
本身已經有 有得睇冇得食咁解
今集個左姑+右姑扭波唔知想點好難用
r2同r1又調轉左某d功能 上集r2=接短傳果陣一腳控實個波 今集=r1
上集接波之前禁實r1會漏個波之後轉身跑 今集變左係r2
仲等我r曬頭以為禁錯制 原來係改左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞