[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好耐無追POST 
仲玩緊2019日職FC東京
未玩過PES2020DEMO,遲啲DOWN黎試下先
anyway都係果句, 好撚正好想買呀, 多數K社
有無人demo打連線同你揾個三格
但打到中途又跌返兩格一格咁?
你估揀3格就一定係穩定咩
冇人符合要求果陣佢都要硬塞個人比你連線架啦
前幾年玩myclub已經係咁
https://www.youtube.com/watch?v=MuVI76LmL0Y
呢個channel近年每集都有拍片做review
我覺得拍得幾好睇 show到重點 講野亦算中肯
有冇懶人包
1.碰撞系統幾好 但個判罰系統唔係完美配合到個碰撞系統 一d輕微碰撞都吹
甚至帶波過左防守球員 但唔知點解個防守球員最尾kick一kick 變左吹罰個進攻球員
同埋執法尺度不一 一時當犯規一時又唔當犯規 比牌準則又差好遠 中腳唔中波都可以冇牌

2.球既物理幾好 粒波明顯自由d 省中人改變方向彈走左亦冇以前咁死板
令到隻game多左變化同隨機性
但球員個反應似乎跟唔切呢種隨機變化 無論係我方ai定敵方ai 當個波彈走左雙方都失去控球權果陣 有時ai係會反應唔切企定左係到 之後先慢慢去追波 有時會出現派膠既情況
1.黑哨,19我俾電腦剷到手制震唔吹
反而我按X埋身搶就即吹

2.成日見d球員截波後唔係追波係揾波

另今集20開始打後重連線比賽的話希望
比賽規則set返嚴謹d同公平d
或者自設一d規條
例如低lV搵返低lV打,或者限制球員
好似只可出3名黑波或者只可全銀波咁
講起犯規又係

DEMO真係方向制撞一撞都吹
其實好輕微碰撞黎
官方話收到好多人既意見提及犯規判罰既問題 所以講左話正式版會fix
不過驚佢一fix就好似某一集咁直頭變到冇foulk社又做傻事
online從來冇公平呢樣野
有冇巴打試過買pes universe
見佢個patch好似幾靚
想2020買嚟試下
Pes universe係整ps4 patch
都有免費版用 包齊波衫logo呢d普通野
收費版既分別好似係會提早比人download
除左波衫logo仲有其他bonus 同埋佢會keep住更新比你download
佢主打係d波衫真係好高質 高質過pc版
往年隻game一出我都係用ps4入波衫方法玩住先
有冇巴打 online mode 都係match 唔到對手,無限loading 咁
Pc定ps4
佢好似一出game就有patch
上年pc等好耐都未有
用ps4方法又有bug
如果今年pc用ps4方法入patch冇bug就試下pes universe
唔係次次update都要等patch好麻煩
但你都係只會用佢既波衫logo
人樣球場比分牌呢d都係要用pc patch
pc
岩岩出demo果排好似係有呢個bug 依加應該冇問題
同埋你有冇裝過任何mod/patch 有裝過都可能會連唔到線
呢排想玩返2019
點知踢一陣就係咁跌FPS
試曬網上方法都唔得
放棄
咩配置
之前玩到 今晚返去睇睇
知唔知2020 demo有冇patch玩下其他隊? 用來用去個幾隊開始玩到悶,又唔想玩返隻垃圾2019
pes universe除咗波衫logo冇其他嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞