[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
作為玩pes既人要咁睇 fifa年年都一樣咁 pes就有野睇得出進步
咁樣個心會唔會舒服d
出左正式版睇下ML有咩舊功能冇左先再講
拿 又要向好既方面諗喇 其實都好難再del野個ml已經好空虛
玩Pes有助建立正面思想
上集del野下集加番,有進步發達大計
加左對比度,令深淺/紋理/陰影更出
暫時都係鍾意2019果隻色調多d
不過2020畫質都係有進步
pc版demo 將比賽時間set做10mins
https://mega.nz/#!OuI30KRY!Y7aU6s-suqOUi7E0wCihRqycmWHsKc9Bn9nqTOsHNyY
down呢舊野放係demo個folder目錄 之後打開sider.exe先再開game
STEAM點搵試玩版
我搵唔到
https://steamdb.info/app/996480/
開住個steam 上呢個網 右上方禁install
天公造美 半日放工有得試下隻pc demo
遁例屌一屌k社 offline又係set做5mins一場 隨時波都未射到就完半場
打ai根本試唔到d乜同上年一樣 應該係想將一d衰野隱藏冇咁易比人發現
好在pc有外掛可以改比賽時間
玩左十零場 做一個簡單既preview
首先係好既地方:
-碰撞系統幾有趣 令到場波多d變數 好多random moment
同埋都算公平 試過同ai炒埋一碟 以前既話一定係ai無敵即時起身拎返個波 但今集反而係我拎得返個波多

-同樣用傳球輔助lv1 冇以前咁輔助死板 多d自由 我比較鍾意咁

-ai進攻套路多d 唔似上集淨係底線傳波勁射死角 有返遠射(廿幾碼都有)及少量個人突破再射門

-one touch pass被削 玩家同ai兩方都係 如果角度同身體方向唔岩
好難one touch pass成功

-承上 射門都係如果角度同身體方向唔岩 係會飛機 唔似以前鳩射都中龍

-ai可能係呢幾集以黎最人性化既ai 玩superstar都暫時未覺比ai屈能力值同劇本入波 佢地傳波/射波都會罕有地失誤 覺得好似同真人對戰咁 會有自然既human error

-球既物理再進步 傳波同射波既軌跡變化更加多 本身已經覺得2019算唔錯 2020再進步

-連續禁兩下加速制今集終於有返效 跑得快既球員岩timing可以爆贏人

唔好既地方
-暫時都唔太鍾意今集個色調 人樣有face scan係靚 但隻顏色有d過左頭 鍾意2019果隻色多d

-碰撞系統有趣既同時 有d動作好似有d奇怪同唔流暢 同埋有時埋身防守少少碰撞都好易foul 睇replay會覺得明明無傷大雅唔洗吹

-雖然好過上集 但仲係嫌ai自己帶波扭人突破太少

-電腦隊友無論進攻同防守意識都仲係麻麻地
進攻間唔中都仲會有on9走位 一條直線咁跑係你前面擋住你又或者一比波果下就縮後
防守就例牌有時企係到睇波

-轉人有d唔順同埋有少少硬直 有時轉完條友仲有0.1秒on99硬直企左係到先到你控

最後講下d中性野 demo ai難度比以往低 較為人性化 暫時唔覺有劇本
但略嫌壓逼力唔夠 好多場我都輕鬆拎6成控球 可能同友誼賽有關
希望可以加強返個壓逼力同時又唔好係屈能力值同劇本依加demo個balance都算好好
新果個Finesse Dribble要用粒右姑玩 暫時未慣 但都曾經做到d好靚既過人
節奏明顯係比2019再慢一截

不過今集2020呢
我想問2019 "COOL"波制轉左點禁?
你指帶波控住個波果隻?姐係以前既r2?
今集改左右姑 要一路左姑同右姑一齊用
唔識禁
玩左一場

啲掣轉哂,界面又轉哂,好似新game咁

但能力值啲色愈搞愈柒,都係ps2年代最好
正裝會唔同
有冇人發現online match 好難搵錢到人
因為堅少人玩
但係真係進步左其實幾好玩
要係fifa到搶返d人返黎 唔係咁易架師父
依家d人聽到winning個名就盲反
winning自己唔爭氣 版權又輸 連線又輸
不過gameplay除左2014個垃圾基本上都係好玩過fifa 同埋winning自己整球星樣我覺得仲真過fifa scan
依加講包裝同成個package
其實好簡單 如果依加兩隻game即刻調轉曬d版權(包埋球場,各大聯賽既比分牌同界面呢d)
其他野例如gameplay,graphic同online/offline mode都唔變
d人就會9沖pes我敢寫包單
邊個package齊 邊個就係王
年經
但每年總要玩足球game 已經飢不擇食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞