[WFC 2020]Pes 2019 討論區[5]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
起碼過一半 主要都係睇球員 你用古天奴/c朗呢d射波會明顯d
仲有今集比較強調timing同位置 無論傳波射波控波都好似現實咁睇個情況舒唔舒服 從而影響個效果
demo 身體對抗真係做得唔錯,同埋傳球系統節奏好
上集個啲無腦360度任你彈其實好on9

不過GK 真係最大敗筆
龍門係近幾集最冇進步既一項
幾乎冇改過 冇加過d咩新動作 本身有d動作又核突
有時救波起跳果下好誇張跳得好高 滕空力勁過c朗咁款
救12碼向左/右飛撲完 龍門個頭會係超過左旁邊條龍門柱 現實原地起跳飛撲邊會跳得咁遠
有時射波仲係會有種情況係個波吸向龍門隻手到 好鬼明顯

身體對抗暫時覺得不足既地方係護波有d overpower, 係後面既球員好難搶到個波
同埋呢方面球員能力既分別唔夠大 有d能力7x既球員我係後面都好難逼甩個波
不過都體諒佢呢樣野係今集先有明顯落功夫做 算係咁
GK問題係嚴重到令人棄驚既地步
自己個龍永遠最廢
仲有禁3角制叫龍門出黎救單刀果陣個龍係直線沖出黎
而球員射波果下個龍會因為直線跑緊出黎而個身體硬直
唔識去到咁上下調節個身體去準備撲救 睇replay周不時見住個龍on99咁比人射左右2邊但個身體係反應唔切去撲救
仲有d手鎚永遠都係打得高而不遠 個波係拋物線咁 都唔係有心清波
如果較射波輔助高啲係咪加埋方向掣的話都會有分別
仲有射波好似唔洗咁大力
射波得基本/進階/手動 傳波就有得較support level 但唔影響射波
肯練習既話 進階同手動都會做到基本射門做唔到既野
基本射門係最少變化既射門 某程度佢會幫你修正你既射門 令你射中龍
相對上亦會較受球員能力影響 所以有好有唔好
如果好似fifa咁有半輔助射門呢樣野揀就好 既受球員能力影響 亦要求玩家禁得岩方向
如果進階又有幾多嘢玩家係控制到?方向加佢自動修正?
進階係有個圈圈比你瞄位 基本上接近完全由你控制
但禁方向既方法係睇個圈圈本身 並唔係基本射門果隻禁法
呢個要練習 我自己唔慣佢果隻禁法
https://www.youtube.com/watch?v=FELCT6AWSCU&t=
可以睇下呢條片
同埋救波動作得幾套
佢判你救到時,個效果就變到好似超人救波咁 (animation 唔合理造成)
再者我覺得唔應該用龍門去調整入球效率
現實難入波都係因為難起腳,唔係起唔到腳就係比擋,大把前鋒都係不埋眼射波中龍就當入咗
佢強化 blocking 效率,降低龍門救波範圍 (像FIFA 19 龍門會有可能完全無反應入波),應該會好好多,如果佢係想真實向
同埋救波動作得幾套
佢判你救到時,個效果就變到好似超人救波咁 (animation 唔合理造成)
再者我覺得唔應該用龍門去調整入球效率
現實難入波都係因為難起腳,唔係起唔到腳就係擋,大把前鋒都係埋眼射波中龍就當入咗
佢強化 blocking 效率,降低龍門救波範圍 (像FIFA 19 龍門會有可能完全無反應入波),應該會好好多,如果佢係想真實向
龍門冇反應望住個波入其實隻game入面係有 我見過 不過極少出現
都好認同k社要落多d力水係龍門到 真係好多集都冇進步過同埋冇加新動作
pes條路仲係好漫長 fifa呢幾集gameplay冇咩進步 玩落集集都差唔多
只係佢本身d gameplay問題冇pes咁多 所以維持現狀都唔係好多野屌
意甲點解會翻黎
唔係一向都有既咩
假名囉
意甲以往都算有版權 好似係得祖記同某1,2隊假名
咁今年搶返祖記 姐係接近得到成個意甲咁囉
Anyway就算成個聯賽有版權
k社今時今日都唔似fifa咁可以整埋聯賽比分牌同界面果d
Btw幅圖左下角有句英文寫明聯賽版權唔包括球隊版權
帶定頭盔 似有暗湧 ea可能搶返1,2隊意甲隊報仇
Ea好似有國米
但得好少人樣
垃圾
FIFA都有意甲版權 不過唔代表每隊都靚靚仔仔
所以PES拎到意甲版權都唔係話代表D咩
Ea咁財雄勢大
主流聯賽跟本要全真樣
每年加少少
有時做完face scan又keep住唔update
EA慢慢擠牙膏咁擠
揸住左d版權咁耐
19先開始認真幫西甲補真樣同球場
黎緊20就會focus去德甲
意甲再等下集啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞