[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
啱啱見到樣新野,Tunebrowser
大約$130港幣 (free version可以播500次)
略略聽比foobar清析
新手一問.
想Pc同Ps4都用得.
$1300以下.
有咩推薦.
巴打想要gaming headset?
係咪得gaming headset可以PC同Ps4都用得?
ps4手制好似有得駁3.5mm?
另外就係要唔要mic
1300以下可以諗下K701同HD58x,要另外買mic
要連mic的話睇下有冇其他巴打知under$1300 gaming headset
Thanks bro
HD58x有d性趣
睇下仲有冇其他巴打推薦再決定
Thanks a lot
102 ssc 呢隻導體我用過佢嚟做對錄線同機內線:
https://oyaide.com/catalog/products/hpc-24wv2.html
聲音一般,偏蒙,唔太推薦,但係因為佢便宜好用我而家仲用緊

其實 sennheiser hd6x 嘅線唔使特別話換,換咗會變聲
我好似講緊廢話咁但係唔少人包括我換嚟換去最後都係原線最好聽,有返「森海味」
非常感謝
咁我安守本份啦,原裝冇咩唔妥,只係睇下會唔會有咩進步
其實電競耳機同普通耳機有咩分別
淨係打機嘅直接cloud 2搞掂啦
留返個錢買多個聽歌
一定要咪嘅話
本身有咪既拎耳牛黎聽腳步都勁準
試過食雞用k701/th900 槍聲同腳步都聽得勁清楚
用左TuneBrowser一晚,真係好正
同foobar比較,就好似百3蚊買部新player咁大分別
呢百三蚊比得好值同好開心,仲開心過自己做線個時

講聲,低頻下潛都、高頻延申、分析力、細節都好過foobar,foobar對比之下濛聲
睇黎我要重新審視下HD-DAC1個headphone out係唔係真係濛聲,定係foobar (or both)
令我最開心係個中頻,好立體同實左
tone balance仍然keep到舒服

推薦各位巴打down 個free version 試下,可以免費playback 500次
用左TuneBrowser一晚,真係好正
同foobar比較,就好似百3蚊買部新player咁大分別
呢百三蚊比得好值同好開心,仲開心過自己做線個時

講聲,低頻下潛都、高頻延申、分析力、細節都好過foobar,foobar對比之下濛聲
睇黎我要重新審視下HD-DAC1個headphone out係唔係真係濛聲,定係foobar (or both)
令我最開心係個中頻,好立體同實
tone balance仍然keep到舒服

推薦各位巴打down 個free version 試下,可以免費playback 500次
想問下點睇creative sound blaster x7
想買個比電腦聽歌用
有冇其他推薦?
Budget 5/4000內到
冇試過creative sound blaster x7
不過其他選擇的話可以試下klipsch heritage、soekris dac1101
大陸野有aune s6
肯定其他巴打有其他推介

巴打推咩headphone?
暫時用緊game zero之後想換 HD 700
我都係貪佢有咪方便
同埋貪佢有D耳機係無線
HD700同好
soekris dac1101好夾HD700同HD600,不過香港冇demo
aune s6有巴打反映單端唔夠力,要用平衡出,所以如果諗s6的話要買條平衡線比HD700
好多奇難雜症好易壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞