[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
好,去試試
klipsch
試完adi-2 dac fs,呢部機真係強
音場好大,高分析力
hd700好似變左另一對headphone咁
headphone/iem out 調音偏自然而高頻比較突出,唔算厚聲
RCA out聲冇咁通透,有d悶,可能係我條線唔得
唯一問題係高頻由其hi hat聲太出,會令首歌亂咗
hi hat聲
齒音?
我最怕

同埋fs 係咩版本
使唔使買埋x7s做amp?
adi-2 dac,手多打左fs
齒音都出呀,不過唔會刺耳
齒音黎講佢係細致個種,唔係刺耳
呢部機d細節幾出下
hi hat聲多,會搶左首歌個focus,有時會令我覺得音場亂左(因為個focus比人搶左
我覺得用呢部機要識校EQ先用得好
唔知用家點睇?
line out嗰陣的確會搶focus
phone/iem out好啲
狗衝買咗pair雲吞河xlr
整到好critical好harsh不過啲低頻分析力真係無得頂
另外, 機身係寫adi 2 dac fs, 無錯, fs講緊個clock
岩岩到咗HD6XX 但左邊有少少噪音 係同音樂一樣的噪音 係咪有問題?
同音樂一樣大聲噪音?
巴打有冇試下用其他機推?
咩情況之下有噪音?
同音樂一樣即係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞