[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
th900mk2個bass正到
巴打用咩amp夾?
個bass點正法?
Massdrop HD58X到手
第一次聽開放式,個風扇吹住真係好影響
可以聽得出人聲同背景音樂相比起封閉式距離大啲冇咁逼
而且分析力同低音都冇咁高,相對係會聽得舒服啲、耐聽啲
人聲都幾清晰
bose舒服但係閪聲, sony嘅閪聲程度無咁嚴重但係會焗耳
主觀覺得bose好老套好柒, 買咗sony嚟襯衫, 但係都係聽到我好忟憎
整左條新線俾HD700

咩線材
我都想整條for Elear
可幫忙嗎?
Welcome to sennheiser
https://drop.com/buy/massdrop-o2-sdac-dac-amp
Objective 2 + SDAC 都返咗黎
好毒,宜家對m50x暫時放埋咗一邊
睇戲會攞返佢出嚟,封閉式睇戲,緊張同震撼勁啲
AK版...

高明電子真係好危險,搞到我又唔見錢
咩插嚟,好似靚嘢咁
間嘢啲價o唔ok? 我見有啲貴

3.5mm: Star s3507S
RCA: Furutech FP162G
冇夾聲,純就手一次過買

線係wireworld nano silver eclipse
價錢我覺得OK,應該唔係最抵,不過懶格價
3.5mm: Star s3507S $130
RCA: Furutech FP162G $200兩對
wireworld nano silver eclipse:$230尺
呢條線好耐之前係咪你講過
同成品比好平喎
平係平,不過做工唔會好過原廠成線
聲可能會差d
同埋我冇用wirewold d 頭,呢樣平左
wirewold d 頭幾百蚊個,唔捨得買
焊料講究嗎
之前話條VDH d102 mkv啲聲好harsh
趁住要煲sr80, 攞返嚟用
今日駁返amiron同ortofon ref red對比, harshness差距已經收窄咗好多
冇講究,冇用銀錫
銀錫唔易用(因為我焊功差
太耐冇焊野,唔想個個焊點都黑曬,搵自己黎玩
用緊25蚊一筒個隻無鉛錫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞