[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
b stock 會唔會有壞機?
thomann寫得唔清楚
否則真係好抵買
痴撚線已經搶曬
b stock多數都無問題的
開過箱用過咁解
wa,真係咁快賣晒
呢個價位, 要買平衡輸出嘅, 都仲有hpa4bl
我上年買都冇咩人搶wow,做咩特然咁多人要?

可換線
只係換左009條線同個架我諗單元無變過
請問有冇AMP 有 4pin XLR 又有 4.4mm output? (除左Sony TA-ZH1ES)
想話用黎聽balanced 耳牛又可以聽要高推力的headphone,
定係一定要加4-pin xlr to 4.4mm adapter 先得?
我都估單元無變
我冇L700,而且可換線,用黎等009s下一代好似唔錯
定係應該繼續等,慳d錢
不過啱啱見到呢句

In an open-air type earspeaker, the degree rise of adhesion at the time of wearing greatly contributes to the improvement of low-frequency reproduction.

似乎個bass應該會好左
意思即係夾得大力左==> bass 好左
Stax夾D我鍾意
成日都覺得L500太鬆,009更加係就跌就跌咁
L300 limited個夾就啱啱好
頭梁佢鉗著單元個框向內側伸出左小小
所以given 個頭size 無變,新頭梁會再瓣開啲,大力左
甜蜜遊戲都講得啱呀,夾d同個bass個關系唔係好清晰
我祇係覺得小修小補都可以當賣點,仲可以提升音質有啲搞笑
hpa4bl ………
我玩過hpa4,30秒放返低,底噪勁高
話時話,有冇巴打有訂Massdrop x Airist R-2R DAC (RDAC)?
就黎5月,都未有出貨聲氣
Fostex嘅HP-A4BL同Benchmark嘅HPA4係唔同嘅嘢嚟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞