[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
點解set192khz ?
其實唔洗,睇我上個comment
打錯,WASAPI 先啱
可以參考下呢份野
雖然唔係adi-2 dac,不過個concept係冇分別
最少我用過d dac咁set都冇問題
https://www.optoma.com/tw-nuforce/wp-content/uploads/sites/20/2018/03/%CE%BCDAC5-DSD-Setup.pdf
好多謝之前有份答我的巴打, 最後我個HD6XX都係return 佢再送過個黎 岩岩一聽就知係之前嗰個問題 係輸咗幾舊水運費姐
唔知偉良係邊個廠
太多人做老翻大萊曼
我見淘寶第一個彈出黎係佢
淘寶音響配件+山寨機黎講偉x 都算係龍頭
我買野都係偉良無先去第二間搵
我聽過佢大名
買過電容但冇買過整機

我睇間叫老虎魚話用原裝牛,唔知係咪吹
welcome back
吹就應該唔係吹,呢d都係現成零件,係人都買得
1180人仔
好多都吹到同原版差唔多架啦

大陸野,重要老翻野,唔吹得勁先神奇
隻嘢係易抄嘅
咁大個機箱, 啲嘢整齊到好似OCD咁
不過邊會搵得齊啲料, 其實涛自己都改咗好多嘢
佢話改良
有冇人有用sennheiser嘅耳罩?
用hd58x
見oyaide有出,有少少興趣http://www.oyaide.com/ja/brand/oyaide/earphone_headphone_cable/hpc-35hdx_v2_hpc-63hdx_v2
我有58x
其實原裝線冇問題呀
只係好奇升級感覺大唔大同值唔值
我覺得under 1k headphone用幾百蚊買條線係唔抵,無論有冇升級
不過如果佢係你唯一一對headphone又好鍾意咁就冇壞
雖然唔係唯一一對,仲有m50x
但係就唔會再買,因為只係想一對close一對open
記得你好似搞完dac amp,咁就試下搞線啦
不過58x的話我估用銅銀線好d(甚至銀線),因為本身個bass都多,換好d銅線可能bass量更多而高頻唔夠清
dac就用緊偉良akm4490而且係日本買咗粒muse02換咗落去,都有唔錯質素,輸出夠力、高中低頻都平均
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞