[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
條平衡線到左 60%夠聲了
細節就聽多d先發現到
巴買左未?
新手想入坑,試過朋友對d9200覺得好正,本身玩開dap,想入部台機五千留下有無邊部推薦,source電腦/dap
等用denon 巴打出手
唔知用返denon amp 好唔好?
例如PMA-800NE
反對修訂逃犯條例 香港的終局之戰

立法會集會:
5月11日 星期六 早上8:30 (開會討論修訂逃犯條例)

若不能阻止立法,稍後立法會二讀/三讀時,行動將升級

事態危急
一定要阻止立法
否則香港直送中國受審
到時中國話你犯咗中國法律 無需證據 無需理由
就可以光明正大係香港夾你返中國
坐黑獄 洗你腦

此修例禍害大於23條立法
23條>>>(需危害國家安全,香港審判,香港監禁)

修訂逃犯條例 >>>(莫需有,中國政府可任意控告香港人多達46條罪行,香港會配合執法將你拘捕,移交中國審判及監禁,無需證據 無需理由)
點解咁講?
冇錢呀,你想放?
我開心使用中, 唔會放
如果買左就有D操作問題想問

或者其他巴知道都可以教下路:
foobar聽flac/wav冇問題, 轉去睇下youtube開下mkv睇都有聲 ;
但一聽DSD, ,再去開其他program 依d program就會冇聲出, 重新開機先得

估計係聽DSD轉左decoder, 但唔識得點樣可以restore返正常 (唔想次次都reboot)
咁你試聽個時用咩機?
用墨菊+a100+ps100pro,但我諗大耳牛都係係屋企聽,所以想入部台機
hd650 好似話呢部dac 都ok
http://www.andaudio.com/phpbb3/viewtopic.php?f=25&t=128172
個樣就幾靚仔
hd650 已經bass 多啲,hd dac1 又係偏暖,小心唔好亂盲買
flac/wav都係PCM
一聽DSD再去開其他program,依d program就會冇聲其實正常,因為其他 program係經windows 用PCM出DAC,而你foobar播緊dsd己經hold起左個dac要用dsd,所以他 program唔會有聲
應該停播或熄foobar就free 返部dac,再唔係就甩埋dac條usb線重新駁過

可以set返允許獨佔同給予獨佔應用程式優先權,咁用foobar播歌無論 PCM定DSD都會hold起部dac,windows唔嘗試比其他program用dac就冇咁易遇到bug
HD-DAC1 headphone out 聲會濛,我成日都想換其他dac
可以諗下klipsch heritage,雖然之前Linux巴打話音場唔大,不過我覺得最少個tone balance啱
唔介意比錢買demo就試下soekris dac1101,夾HD600好好
全新好似先850 行下通利睇下仲有冇
講起呢樣
之前rme adi-2 到手之後想set asio
但係播親都有嚴重爆音情況出現
set 過buffer size 都係咁
唔識搞
睇淘寶d 山寨amp 1千蚊樓下又有環牛,有d興趣想買隻黎挑戰下
你用foobar?
buffer size set咗幾多?
ASIO plugin用咩version?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞