[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
唔需要錄音的話直接買ADI-2 DAC 就得
二手的話買到dcs嘅,見到r33 有部Paganini 放緊50k
唔一定,有啲lps 仲會差過佢送果隻switching 牛
係 雖然adi-2 dac都錄到音 但冇咁多嘢俾你插 比左你都用唔著
又變撚咗公廁so9sad
DA /音源野我又唔太執著換電源
8k 部機好難唔變公廁
新手入坑睇中咗隻sennheiser HD559, 但上網好似無咩評價,有無ching入過呢隻可以俾啲意見
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-ayre-codex-dac-amp.7282/
嘩,晨早流流睇埋啲咁嘅嘢嚇死人咩
期待有日dCS被佢拉落神壇
hi-end大廠真係笑死人咩
8k好貴㗎啦清 你估個個都好似你班友咁幾萬幾萬當銀仔使咩 不過我驚你聽完呢部其他機去曬垃圾站
8k 人地買條耳機線渣

不過有無咁堅呀adi-2
lehmann嘅linear pro同bcl其實係咪同一部嘢, bcl係舊時代產物?
人哋有錢冇地方使冇計啦 我呢啲窮撚慳埋慳先夠買部機 唔壞應該用一世了
德國佬嘢點都堅過啲咩大陸r2r掛 屌你老味一邊有noise一邊冇noise 啲問題多到用唔到 雖然講聲丹麥佬隻s乜乜都唔好得去邊 不過build quality係好過大陸佬啲土炮嘢先
有咩平dac夾hd6xx好聽
aune x1s 好似幾好
巴打們有冇推薦
XLR to XLR有咩推介
睇完又笑左
新機得xlr, 但係成屋都rca
啱啱上熊仔試咗burson同corda rock發現係金雞cdp令我覺得burson好聽
應該lehmann了
rca to xlr入amp有無咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞