[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(5)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
http://www.ipowerus.com/
考慮緊呢個牌子嘅lithium polymer電池, 要整9V
用一粒9V電, 同用6粒1.5V AA電, 何者較好?
見到淘仔九千幾有TA-ZH1ES 抵唔抵屌? 因為屋企無位擺多個擴
一萬筆直一體機土地問題
又要搬部RME出嚟
音質分別好大? 我見大法嗰部有多D output多D野玩 何況香港好難搵RME試
RME係監聽聲
未試過喺電磁爐聽大法以外嘅嘢
電磁爐就多啲output, 有平衡, RME就有個超低noise 3.5
兩者都係digital volume control為主, analogue得hi同lo
不過RME DSP功能強大
索六萬
THX
南孚一粒頂六粒
一粒9V鹼性? 好耐用?
其實6粒AA係點計, 每粒電量(mWh)乘以6倍再除以9V??
我係想話南孚佢啲電勁過一般電姐
六粒呢個數亂噏㗎咋
以前幫srs002 試唔同電,都係南孚電動態最大
icic
等部嘢到咗我睇清楚個dc頭係咩size先買電池盒
用咗一年Westone Um pro 10,而家聽到有少少悶。(同埋有少少壞,一時右邊大聲過左邊,一時左就大返過右)
屋企人用se846,借嚟試咗覺得啲聲好有動感
但我係學生哥only,無乜咁多錢去追求耳機,啱啱上網睇咗好耐,有少少心動想買二手Um pro 30 or 50,前者$1500,後者$2000,想問咁多位巴打點睇呢兩款耳機

小弟聽開中高音嘅歌,背景聲同人聲都想聽到,但希望背景突出之餘又唔好搶走咗人聲

求錫教,小弟真係新手嚟
自膠,原來講緊頭盔
846 都話好聽
9V用起上黎應該方便d
6粒AA有排差同大舊
RME adi-2 dac好處係功能強大、推力足
唔好處係你唔鍾意個聲就要學用內置eq
呀係,內阻都會陪大,無諗到添
不過6粒電量就大啲,仲可以用C電D電
STAX L300 LTD條線有冇得整返平佢 睇唔順眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞