[HKCC] 齊齊過3爆4 (9)

1002 回覆
11 Like 7 Dislike
之前add/drop 手多add多咗科 依家想drop翻 應該點做
係咪要親身去ik交form
有冇巴打試過
有無人分享下MO project你地做過咩社企

mo project 做清潔公司
我份proposal 拎A
最後份野拎C

點解既?
衰咩

最後份野拎C

點解既?
衰咩

做戲啦 戲點都包到底 社企一做錯方向就低分
利申 做戲攞A

最後份野拎C

我個組都係做清潔公司

最後份野拎C

點解既?
衰咩

因為我果組冇(靚)女

冇記錯上sem 交果時 同期仲有個eas project +eas essay
我好似9成時間拎去搞eas
mo 個project 又有人free ride ,成份野得3個人做,最後有d位我都hea做同抄下d前輩既source算

好彩final 爆seed 最後個grade冇事
放CCN2113 Financial Management書 9成新 $100
telegram: kh2522
Ice tour係咪會比拎左roa嘅人優先

最後份野拎C

點解既?
衰咩

做戲啦 戲點都包到底 社企一做錯方向就低分
利申 做戲攞A

啱呀做戲啦 用個POLC 起碼唔會錯方向 MO都係考試爆seed緊要

利申 社科JJ 份group得B+ 但最尾A
放書(副本) + 齊Notes + 齊Assignment
CCN2187 Biological Psychology
有意留低email
有冇人intro psy係may poon教
可唔可以講下佢地assignment 1既要求

瘋狂con 佢啦

瘋狂con 佢啦

佢d consultation hour撞哂上堂 lecture tut落堂又要狗衝去第二到上
想問下cc係咪有得睇牙 之前聽巴打提過 想知補牙個啲點 貴唔貴同埋好唔好

有 去poly睇 洗牙幾好

如果真係好既 佢自己出左去揾食啦

一百都唔洗你想點
純粹呻下
頂你個肺,Kathy Sin !
利申eas2 嗰嗰
Ielts係咪要經學校報又夠分先有得refund

唔係
IA 好難
IA 好難

Year 2 tax blaw 仲
純粹呻下
利申eas2 嗰嗰

佢有咩問題
純粹呻下
利申eas2 嗰嗰

佢有咩問題

西太后,勁小器
大家覺得CA定IA難d?
dicky 有2種搭車方法
OP1 MTR
OP2 BUS
同樣系1HR
問題:MTR塞佐15分鐘會否導致 搭MTR的opportunity cost 上升
求解🙄
OP1 MTR
OP2 BUS
同樣系1HR
問題:MTR塞佐15分鐘會否導致 搭MTR的opportunity cost 上升
求解🙄

No 對Bus個value冇影響
依家MTR塞15分鐘 只係增加咗MTR個Time Cost -> 令到Bus嘅opportunity cost上升
大家覺得CA定IA難d?

CA 難小小 個人認為 MC好難
OP1 MTR
OP2 BUS
同樣系1HR
求解🙄

依家MTR塞15分鐘 只係增加咗MTR個Time Cost -> 令到Bus嘅opportunity cost上升

但唔係會分monetary cost 同time cost ga meh
OP1 MTR
OP2 BUS
同樣系1HR
求解🙄

但唔係會分monetary cost 同time cost ga meh

Opportunity Cost: Highest Value Options Forgone
所以opportunity cost 咪係op2: BUS
咁opportunity cost改變咪就係BUS呢件事有改變囉
所以你既option MTR有咩改變都唔會影響opportunity cost
利申: 9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞