[HKCC] 齊齊過3爆4 (9)

1002 回覆
11 Like 7 Dislike

好值得去㗎

6000 去17日 美國
就算唔係for nonju interview 可以有嘢講
個團抵唔抵自己諗啦

好似之前要大約4.2
我year2 希望要求低d 啦

有fd 上年year two 3.8x去左

Business?

可能佢細program

想問到底係睇cgpa定係淨係睇sem3既gpa?

Sem gpa

Sor 應該係cgpa 先啱

皮己收 btw 唔該巴打

好值得去㗎

6000 去17日 美國
就算唔係for nonju interview 可以有嘢講
個團抵唔抵自己諗啦

好似之前要大約4.2
我year2 希望要求低d 啦

有fd 上年year two 3.8x去左

Business?

可能佢細program

想問到底係睇cgpa定係淨係睇sem3既gpa?

Sem gpa

Sor 應該係cgpa 先啱

皮己收 btw 唔該巴打

Poly有咩水泡科好?
有無同學仔星期一in Bu Soc Work?
有無今個Sem/以往跟過Michael Wong讀過Investment嘅人對佢嘅評價
有冇人讀過cost accounting?覺得呢科易唔易/伏唔伏?
有冇人讀過cost accounting?覺得呢科易唔易/伏唔伏?

你中學有冇讀過COST ACCOUNTING?如果有讀過會好少少
同埋你fa拎咩grade?
如果ACCOUNT底唔差 計數又唔太差 呢科拎A應該唔太難
利申: ACCT人 A+
想請問下各位Soc Sci GPA大概幾多可以試下報 Non-Jupas
Full-Cert

ugc?

Yup

2.9或以上都可
有無今個Sem/以往跟過Michael Wong讀過Investment嘅人對佢嘅評價

舊年佢教一科 唔係investment
mid term exam會比tips
不過佢教吹水科我覺得唔錯 教啲有計數嘅可能麻麻
因為個人中意聽佢吹水
限時開放下hkcc telegram group先
綠毛蟲谷比中東spam 呢個係本土ccgroup
https://t.me/joinchat/AAAAAD2kqWB8XUoAGRKSfw

我星期二in

我星期二
放書(副本) + 齊Notes + 齊Assignment
CCN2187 Biological Psychology
有意留低email

你中學有冇讀過COST ACCOUNTING?如果有讀過會好少少

我無讀過呀,我fa拎a+
我聽朋友講bafs入面既cost accounting好難,加上我本身數底唔好,有點驚

我聽朋友講bafs入面既cost accounting好難,加上我本身數底唔好,有點驚

有個fd dse5,fa a+,ca得b+
想問讀hm year2 入ugc marketing 跟住係咪year3
同埋有無話邊d科一定要讀先會year3

intro chinese culture 超爛cul舊年讀到仆街,gp pj A 左,assignment a 埋,竟然出B仆你個臭街,考試25分一條題目,都唔知點撚答,好撚on9

Secret個post你開?

no

讀過2048中史 身邊有friend都2017中溝
兩科都背好多野 中溝仲要勁多文言文 完全死記
同埋呢兩科china related workload都唔係輕
利申中史得B 個friend中溝最後exam半放棄狀態咁考最後都係B

中史

伏科

點解咁覺得

勁多史實同人物要背 可能自己本身冇歷史底
背得勁辛苦

你今日睇左DSE份中史卷未
睇完你再睇番cc啲paper你就知咩叫狗也不屌
想問讀hm year2 入ugc marketing 跟住係咪year3

push
收ccn 2019 commu 書
telegram : ccget4
限時開放下hkcc telegram group先
綠毛蟲谷比中東spam 呢個係本土ccgroup
https://t.me/joinchat/AAAAAD2kqWB8XUoAGRKSfw

唔開放啦 個個入完黎唔講野

我中學冇讀過,FA拎A,今個sem讀緊cost accounting,個lecturer全程講英文
其實你今個sem都讀緊?
有冇人知summer sem 學費資助既表去邊攞?

push

有d會問你係唔係year 1同year 3 entry都接受
應該唔會,最多入去補番credit
ching你好似唔係好知non-jupas發生緊咩事咁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞