[HKCC] 齊齊過3爆4 (9)

1002 回覆
11 Like 7 Dislike

intro chinese culture 超爛cul舊年讀到仆街,gp pj A 左,assignment a 埋,竟然出B仆你個臭街,考試25分一條題目,都唔知點撚答,好撚on9

Secret個post你開?

no

讀過2048中史 身邊有friend都2017中溝
兩科都背好多野 中溝仲要勁多文言文 完全死記
同埋呢兩科china related workload都唔係輕
利申中史得B 個friend中溝最後exam半放棄狀態咁考最後都係B

中史

伏科

點解咁覺得

勁多史實同人物要背 可能自己本身冇歷史底
背得勁辛苦

你今日睇左DSE份中史卷未
睇完你再睇番cc啲paper你就知咩叫狗也不屌

明明DSE中史就難過ccn2048好多,DSE仲多野記,同埋背完都未必識,ccn2048根本鳩背少少野都ok,有埋中史底仲輕鬆
利申:dse lv3,ccn2048 A

讀過2048中史 身邊有friend都2017中溝
兩科都背好多野 中溝仲要勁多文言文 完全死記
同埋呢兩科china related workload都唔係輕
利申中史得B 個friend中溝最後exam半放棄狀態咁考最後都係B

中史

伏科

點解咁覺得

勁多史實同人物要背 可能自己本身冇歷史底
背得勁辛苦

你今日睇左DSE份中史卷未
睇完你再睇番cc啲paper你就知咩叫狗也不屌

明明DSE中史就難過ccn2048好多,DSE仲多野記,同埋背完都未必識,ccn2048根本鳩背少少野都ok,有埋中史底仲輕鬆
利申:dse lv3,ccn2048 A

其實唔難幾好讀
又返學啦
有無今個Sem/以往跟過Michael Wong讀過Investment嘅人對佢嘅評價

Week1上左堂tutorial 即drop
week3啦
week3啦

收2手 EAS 書一本 FOR SOCIAL SCIENCE

TG:hkcc2book
week3啦

點算呀
有冇讀過HO既可以解答下lecture 1 professionalism 係intro定都係考核範圍?
有冇人報咗中西溝 summer sem讀
有冇人會參加International Summer School Scholarship ?
有冇人去過可以講下去左邊間school
上網睇過d學校summer school要ielts 6.5-7先收
仲有係咪睇gpa架?
各位巴打 請問出左dean list未?

Not yet
有冇人會參加International Summer School Scholarship ?
上網睇過d學校summer school要ielts 6.5-7先收
仲有係咪睇gpa架?

聽日去聽sharing啦 希望見到你
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?

唔洗報名
WK 12-1pm S103
HHB 4-5pm 707
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?

唔洗報名

上緊堂 算了
想問讀hm year2 入ugc marketing 跟住係咪year3
同埋有無話邊d科一定要讀先會year3

push

有d會問你係唔係year 1同year 3 entry都接受
應該唔會,最多入去補番credit
ching你好似唔係好知non-jupas發生緊咩事咁喎

問多句 補番credit要讀多年? 唔該曬巴打
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?

唔洗報名

上緊堂 算了

報名唔洗睇gpa
你報啲唔洗考ielts嘅學校囉
(其實真係好抵去 自己一蚊都冇比過出嚟
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?

唔洗報名

上緊堂 算了

報名唔洗睇gpa

絲打去左邊?
仲有係咪睇gpa架?

幾點邊到 要報名?

唔洗報名

上緊堂 算了

報名唔洗睇gpa

絲打去左邊?

歐洲 再講自爆
出dean list未呀屌

咁心急做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞