你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
件事唔係咁,樓主講咗好多次乜事,職員都有同啲人講左乜事,但冇人讓,要樓主鬧人先有人讓。

但正常情況一架𨋢,至少有三四個好似巴打你咁會讓俾有需要嘅人先架嘛?呢次係一個都冇。你話恐唔恐怖
有必要一定搭呢架𨋢上到去?情況危急到搭下架個人會死?樓主唔call白車其實已經反映情況未去到咁危急
前題都唔合理,唔讓好大問題?
請問你個親人坐輪椅點解仲要返工時間同人迫地鐵?
急既可以揀的士,如果覆診通常都唔會約你9點啦嘛
巴打,你完全冇追po笑左
樓主個親人係喺地鐵突然唔舒服,要坐輪椅俾人送走呀

我都好憎啲人突登返工時間出黎同人迫
但樓主親人唔係
如果電梯內唔走的人有所謂有需要人士呢
你條賤種狗想扮傻到幾時
如果真係人事不省仲比你輪椅走
直接叫白車LA傻佬

唔好低估MTR人幾怕死
根本樓主就係條氣唔順講大話屈人
但如果係你喺𨋢入面,見到出面有職員請你讓比人,你會唔會讓?
個核心問題應該係樓主憑咩判斷人有無需要坐升降機
部lift唔少女士都m痛緊
男士都可能感冒緊 有輕微發燒 死頂返工
好想知,咁如果係你喺𨋢入面,見到出面有職員請你讓比人,你會唔會讓?
你講一百次樓主班人依然扮傻
我會睇下自己有無咩病痛先
之後再睇下輪椅上面個人係咪就死咁既樣
如果職員無講清楚咩事 真係判斷唔到係咪緊急
咁如果係你喺𨋢入面,見到出面有職員請你讓比人,你會唔會讓?

我都同你一樣諗好多原因點解冇人肯讓,係因為我唔相信全堆冇需要搭𨋢嘅人會冇人肯讓

但如果事實真係咁...真係好恐怖
我都試過要坐港鐵輪椅
不過d人好好讓晒lift wor
咁如果你冇乜特別需要搭𨋢呢?會讓嗎
我就冇追post啦, 但唔係好信有講3次個人暈咗, 都冇人讓囉, d人面皮應該冇厚成咁

不過樓主咁講, 我就咁聽啦, 當係真啦, 有人信就得啦 , 係唔係是實都唔重要架喇

不過香港真係投訴之都, 最叻就係互相指責, 每次鬧人就大大聲, 最後大家都吸收好多負能量, 之後自己又放負, 用冇禮貌解決事情

好難相信, 講多幾句唔該, 態度誠懇, 有禮貌d人會唔讓, 只係唔係個個都選擇咁樣做

因為香港人最叻就係閙人串人上網批鬥, 所以香港真係一個好差既城市, 大家都將d負能量周圍傳播, 唉......
有無諗過如果企lift門d人唔讓
企入最面d人就算想讓都讓唔到
樓主講的根本唔可能係事實
只係講有利自己的事
放大自己亞媽病情
好想事實真係好似你講咁,企𨋢門嘅人係有需要搭𨋢,企入面嘅係出唔到去,所以先冇人讓

咁就冇咁恐怖,仲係熟悉嘅香港
希望樓主真係講緊大話
當公屋公院比大陸人迫爆
香港人會有一個意識
所有陌生人是敵人
所以你見有人自殺討論區有人慶祝, 有人好開心拍片

所以FROM DAY ONE我就反單程證
可惜當時比高燈仔咀咒全家
巴打唔好放棄,香港靠我地堅持落去,連香港呢啲核心價值都冇埋嘅話,香港真係乜都冇了

唔好比人影響你
我係好懷疑樓主講既野當中, 有幾多係真

有少少懷疑佢俾人串多兩句就開始死撐

好難相信好聲好氣好禮貌 , 有講清楚屋企人剛剛暈咗, 會冇人讓

你要信佢冇問題, 但大家都係香港人, 香港人真係會咁差? 定係樓主冇講清楚就屌人, 之後又死都唔認
睇下留言就知有幾大可能係事實
唔好再呃自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞