你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
樓主我覺得你無錯
雖然你可能後面回覆燥底左

但係件事上面你好聲好氣講過,
佢地都可幾以無動於衷,
香港人變曬淨係識返工既廢人,
香港已經唔再係以前既香港

老實講,有時我都會覺得宜家既香港好陌生

Btw, 講多句,
血糖低的確可以飲罐可樂食粒糖解決到,
但係亦可以下一秒pass out 惡化得好快。

無錯,樓主屋企人可能最後無咩事,
但係如果真係有事,lift 入面既人 於心何忍呢?

無惻隱之心,非人也
成部LIFT個個俾人影哂, 你作為其中一份子何懼之有?
狗鐵弱智規舉原來又真係有弱智會跟
而家我坐交通工具都儘量唔讓,
我指既係 只會讓 真大肚婆/ 老人家(唔係個種中氣十足個款)/ 傷左既人,
空個位出黎,成堆大媽/小學雞一開門就會搶,
根本有真正需要既人就無得坐,
我寧願我照坐住,見有真正需要既再俾人坐

樓主單野 ,好d咁諗就係班人唔知係咁嚴重,以為係普通老人家想用,覺得你等到下一間啫,下次一開波講明老人家血糖低要趕住用lift上去送院檢查,班人都唔好意思唔讓啦
睇得出你真係有睇哂我啲回覆,的確我係比啲回覆搞到燥底失言咗

但果啲回覆真係令我好嬲,啲回覆令我覺得好絕望好灰,好想離開呢個生活環境,而我又改變唔到啲咩,今日全日都好不愉快。
其實唔係老人家

個個人assume咗係老人家血糖底

其實係家姐,佢之前已經試過pass out 入院,今朝都仲行得走得準備番工
連登啲人好撚恐怖,啲同理心去哂邊?

話趕返工怕遲到所以唔讓嘅人,你唔早啲出門口?如果因為遲一架𨋢就會遲到俾老細炒,不如檢討下你自己工作態度係咪有問題令到遲一分鐘都會俾人當把柄順勢炒咗你。

𨋢本身就係畀有需要嘅人優先使用,而家講緊嘅係一個暈咗、趕住去醫院嘅人,到底香港教育出咗咩問題先會令到你地班人咁冷血?
屌你老母 打尖仲咁有道理
社會造成 人人都為自己而活
其實見死不救係公民權利同自由嚟
你求唔到冇得屌。
人有自由包括人有冷漠既自由
都包括你喺度落毒咒既自由
同d教畜一樣口吻
你邊撚個啊 返工使你教
你有病我搞出黎嘅
我冇飯開係咪你養我
點解冇得屌
屌人都係自由
包括你喺度講廢話都係一種自由
而係有權
香港人依啲低級種族不意外啦仲好意思唔認自己係中國人,實情係連中國人都不如,台狗都睇你地唔起
又炒返熱個post
坐輪椅撚知你咩事呀?
坐輪椅唔代表有急病要讓佢先
好聲好氣講野唔得 咁既撚屌態度
你返小學學下禮貌先啦柒頭
人有權唔熱血做人的。
當然你又會咒咒咒
咁俾半分鐘你咒咗先

ok

差唔多
咒完未
人有權唔熱血地做人的,你點睇
成班人夠屌返醒你面對現實
呢啲topic 九成九又成堆連登仔衝出黎屌樓主
e.g. 咩個肚又唔係佢地屌大呀⋯⋯血糖低既搭的士啦,etc
已經變左恆常template
其實係我篇野打到1999姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞