你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
我通知港鐵職員之後,佢地幫手推架輪椅,送我屋企人上去,打算叫救護車。

架輪椅將近𨋢口果陣,職員hold住左部𨋢,叫入面嘅人麻煩出一出黎畀病人入先。但所有人竟然 無動於衷,冇人讓位畀架輪椅。

重睇啦盲 人地有開聲叫嫁
都過個病人係由職員推住輪椅
有腦都知
初時真係同情佢,後來見佢講到個世界不斷圍住佢轉就知佢係個自私撚
其實應該取消關愛坐, 攪到有櫈大家都唔敢坐, 企晒係度
下次最多唔咁口臭
但我都係會叫人讓出黎,唔會因為要跟隨你地啲扭曲價值觀而去做啲令自己後悔嘅事
係喎你贏 咁如果係我我會出去既 如果就咁見到職員又好咩人都好就咁推住輪椅我未必會特別理佢 因為我都唔知咩事 職員推住都唔等於有特別情況既 可以係只係幫手
以前都唔見有啲醫療站,𠵱嫁係九龍塘,旺角就擺個站係度
係咪有自知之明知道啲人搭狗鐵會焗暈,所以整個醫療站
你唔出聲好過啦
講野咁on9
幾撚大個人呀
暈左就有優先權先搭lift?
搭遲一班就會死?
咁係你老母廢者
廢人就早死早著啦
好多呢d仆街 好人女姐識行識走同d有需要既人爭𨋢
但係香港拖親喼既就絕大部份都係支那人囉
你連個爐都保護唔到係你廢姐仲學人開post
多謝祝福

我喝人之前,同員工有禮貌「請」過,
只係無動於衷嘅反應令我非常失望,
我咒罵嘅係冷漠嘅社會同無情嘅想法,
如果得我一個人係到無故咒罵潑婦罵街就係我嘅問題,

但係好彩同埋好慶幸,仍然有好多巴絲仍然有善意,想法同思路有建基於公德心同同理心,起碼我知道我並唔係無理同少數,孤身一人。
恭喜香港同大陸完美接軌
如果出事果個唔係你屋企人
你都係企係到個個
係因為你屋企人出事 你先覺醒

你見到一個瞎人 你會唔會主動幫佢

道理都係差唔多
樓主唔該都唔冇講句,請你老母,知唔知咩叫請呀,去拜山呀?老母老豆有冇教你禮貌呀,態度咁撚柒差,平時返工你條戇鳩仔實比人屌開啦
屌你老母
橫掂連登仔成班弱智兼無腦
我咪玩埋一份
What 7 u say?
我話我係香港人 我本性唔撚係咁
請你比一百萬我,唔比就好冷漠死全家啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞