你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
有咩道理要讓?舉手之勞就要做?即係你嘅時間重要過人地嘅時間,咁算唔算慷他人之慨

你套道理即係關愛坐一定要讓啦
話要樓主好聲好氣嗰啲應該根本唔明個情況
情況係個港鐵職員叫𨋢入面人讓出嚟
而𨋢入面嘅人無動於衷若無其事咁
燥嘅唔係針對呢啲人,係針對呢件事嘅本身,點解啲人可以無動於衷,佢地係聾定係啞定係盲?
90八婆臭閪%
你無用普通話講,人地知西你想點咩
90%*
就係呢個情況啦
荃灣線真係好撚焗
又唔好咁講,好多人都唔會爭搭,嫌佢好慢
但問題太多閪婆,天生出黎唔識行路咁款
你閱讀理解有問題?
依家係講出口話埋有需要,你都唔肯讓
你唔讓唔緊要,你咪講埋你有咩需要囉
重點係講出嚟
你乜撚都唔柒講啞撚咗又盲撚咗咁
唔係冇血性咁係咩?
你行入去打佢哋吖嘛
自己位自己打返嚟
如果我係lift入面的乘客
我會諗佢係咪真係咁緊急要用lift 定係自己唔想等先要求lift入面的人讓自己
樓主或者職員的說話表唔表達到緊急的程度?
如果佢地有提到老人家唔舒服 需要立即送院檢查的話
我相信大部份人都會讓
但我睇樓主#1所講的情況(其他太多冇睇)
又似乎唔係真係咁緊急 好似連白車都未叫
係。
下面開放咒語
食完oha唔食早餐
你咁講更加無人幫樓豬家人

Btw糖尿病人都有責任隨身帶葡萄糖,可以係清醒情況下提升番血糖,咁咪就算遇到公眾唔合作既情況下都可以自救啦
當然唔清醒就999啦

利申請資詢你既糖尿科醫生護士,以上資訊只供參考
咒咒咒
我咒咒咒咒咒
梁振英成家都健在
咒有用?
根本香港好多呢啲人
得罪講句,你咁反感純粹因為當事人係你家人,如果換轉係其他人有事,你係一個路人,你都一樣係會咁無情,香港人變成而家咁唔係一夜之間,你可以話佢地冇同情心,但佢地冇錯,只係被社會磨滅左人性,變成淨係掛住返工搵錢嘅機器,而依個亦係香港現時嘅現實。
佢地班人只可以靠將件事嘅細節模糊化再同自己舉嘅例子相提並論而唔睇清楚件事
唔係咒,而係要深切明白咩叫血性嘅話自己體驗一次就知
發生喺大陸嘅話呢班人一樣會話人地冇血性
咒人有用林鄭刁總梁振美晨早死左啦
黑心到你呢……
呢個世界無神 驚咩人咒
咒咒咒
我咒咒咒咒咒
梁振英成家都健在
咒有用?
咒人有用林鄭刁總梁振晨早死左啦
一個人喺性命上可能有危險情況下,佢都係比其他人有優先使用某啲服務
邊到寫?醫院咁做係因為醫生係醫院有話事權,而家樓主/黃衫人係地鐵有話事權

絕對係符合曬所有人嘅最大效益人地出左嚟咪慢左,即係你嘅時間就係時間,人地嘅時間就係屎?慷夠他人之慨未
非黑即白兒登仔好威豬
我窮到飯到冇得開,全家就死。你過100萬比我渡過難關
你唔過就係冇血性,死全家啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞