你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
前幾日沙田站
我同賓賓帶住阿婆坐輪椅,阿婆90幾歲
入lift 去紅磡月台
到月台果時有搭過就知其實左右都有路,但唔係好闊
不過果時成班廢佬垃圾頂撚住個門口
我婆推出左少少,左右既人冇撚讓路想照入lift
啊屌佢老尾呀,佢地唔撚讓咪塞撚住囉
個個企定定,佢地想入又入唔到
我地想出又夾住左佢地兩堆人中間
講撚埋借借都唔理
唔理就算唯有衝條路出黎先推到阿婆出去
你睇佢啲回覆就知人地要扮反社會刷存在感呀。簡單啲講,就係覺得自己"與別不同"、"不屑塵世"、"我行我素"、"懷才不遇"、"別人笑我太瘋癲",果啲毒撚囉
多得每日150 個落黎破壞香港,搞到禮樂崩壞
下 比足車錢 lift都唔搭得?
個老女人就抵撚死
的確我嬲到講野冇哂理智
沙田站又係重災區,廢老、蝗、自私精全撚部匯聚一站。
大家都係俾咁多車費 逼人出黎 趕住投胎咩
樓主當時係點請人出黎,用咩語氣,成句野點講先

如果你係正正常常唔該人地,話自己阿媽暈左,可唔可以讓你地上先,咁真係好難想像有人會唔讓
叫你老母起身行入去咪得囉
我朋友長期坐輪椅,早就覺得習以為常,等下一部,又等下一部
唔讓有乜問題,你好好態度咩,又唔係
但佢唔係暈左呀
on9 抬輪椅上去咪得囉
如果單純好似樓主咁講個職員淨係話有病人叫人出黎讓讓然後樓主本人又無要解釋嘅話
咁我會理解到唔讓嗰班人會覺得又係大陸閪或者麻煩人所以唔想讓
但如果樓主有解釋過都無人讓就真係抵屌
做咩要我讓?架𨋢咁多人,搵兩個出去咪得(但唔係我)
你都識講架𨋢好逼
企出面啲人唔讓
後面果啲人逼實曬
就算想讓都讓唔到啦
仲要無啦啦比人屌
都痴根,要人讓曬條撚屌坐輪椅
好似D港女咁野蠻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞