你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
係香港不求回報幫人顯得自己做左on9仔
幫完又點,做好心又點,無人會理解你就算自己好撚攰都肯辛苦少少去做多啲野
返公司做自己辛苦完無應有嘅回報
仲要受不同的委屈
到得返自己處於一個無人認識自己嘅地方就用冷漠黎報復平衡自己心理
利申:心情好個陣絕對會幫助有需要的人
𨋢口大大隻講明要讓

都話唔讓係正常

連登仔係咪食撚左屎
凍咪帶衫
點撚樣呀,拎完個彩咪算囉,你唔撚識去等?架救護車即刻躝到你面前?
可能成班都只識聽蝗語 你講廣東話
我冇100萬喎
咁𨋢入面嘅人啞撚咗定盲撚咗?答我未?
旁觀者冷漠心態,
如果lift入面得一個人你叫佢出佢會出,
但入面咁多人,個個都係等第二個出,
搞到全撚部都唔出
答乜,一定要讓地鐵裡面嘅標語係冇約束力
如果你呢個回覆當係道理,而又係香港主流意見嘅話,真係香港已死
呢樣係排隊既優次收返埋啦
躝啦遲到俾人炒
我問你點解𨋢入面嘅人冇反應?唔讓都畀個理由
你唔讓唔緊要,但你根本連自己都呃唔到,嗰種心安理得你塑造到嘅話就即管塑造出嚟
我上面都講左
如果以香港人已經無同理心事不關己既基準下
𨋢入面既人無做錯到

其實唔使假設依個基準
就係睇依個POSTD人
就知中共成功將蝗蟲既種打哂入香港既下一代
我個次比入面嘅人逼出來然後手臂比道門夾住
周圍嘅人淨係睇住我無幫過我
事後隻手魚撚到紫
你屋企咪一樣自私
明知自己弱仲係繁忙時間搞到人
仲要之前已經試過都唔避免再發生
今次又用咁多社會資源有冇覺得唔好意思?
樓主等下一班咪最快囉點解唔係樓主變嗲等下一班最有效率
你咁有道德記住打開屋企門口比班難民入嚟住佢地都好慘,唔開就冇血性,死全家
係時候要quote一quote畀啲唔追post嘅盲毛睇
如果我係現場一定會幫手屌人
我點知,我又唔係lift入面嘅人
客觀嚟睇佢地係冇錯,因為真係唔一定要讓
一來可以即刻行去其他𨋢,二來佢可以等。反映樓主係個幾可悲既人,小小事就發嬲咁屌,拎完個彩就慢慢撚連登仔,到而家仲唔知自己要負部分責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞