你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
屌得好
呢句真
普通人就會讓 不過如果我知要人讓條友一唔讓佢就會上網開post數臭人就一定唔會讓
淨係識教考試
基本生存本能同做人處事
一年都未必有一日提
樓主呢D咪典型鐘意投訴的港豬囉
唔理應唔應該讓

樓主真係又惡又有odd味
標準答案:

1. 小小事就咁大陣仗咁緊張,血糖低咪食糖飲可樂坐一陣就冇事㗎啦,而家爆血管咩?

2. 又唔係有生命危險,記得連白車都唔好call,如果唔係屌你浪費資源害死真係有需要嘅人

3. 要返工,不了

4. 大家都有比錢,讓係人情唔讓你係道理

5. 咁巴閉出街以後搭的士啲,鐘意坐幾耐都得
true
本身小學已經有教讓坐
由細到大都會主動讓人
自從開始畀人批鬥
d廢老串柒柒當老俸
之後我就冇再讓過
除非佢好聲好氣主動問我
反而覺得樓主指住人黎屌又唔洗既

係我既我會讓比你,但真係想幫到屋企人,我覺得你好聲氣講多句,我屋企人真係好唔掂麻煩大家讓一讓好冇之類,我相信有人會讓既
如果佢用求人既態度 大把人會同情佢
但係樓主係覺得老馮咁 就唔抵幫
死咪死囉 好小事架咋
見一個打一個
如果一個人道德敗壞,咁當然可以大大聲鬧嗰個人有問題;之但係如果成班人都道德敗壞,咁究竟仲係個別人士有問題,抑或係個社會有問題?如果係個社會有問題,身處社會中嘅你同我係咪有責任?

呢個問題好值得大家深思,唔係話下下都等到燒到自己嘅時候先大大聲鬧人
地鐵廣播同文字夠講/寫到明叫啲人搭電梯要企定定唔好行,班弱智咪又係右企左行,有次我企左面冇行,後面條弱智jip我,我睬佢都有味
摩擦力強
你老母血糖有事關我撚事咩
香港嚟架大佬
阻撚住人返工就死撚咗佢啦
年中幾多人跳樓跳軌,成pat肉醬都唔會有人出聲啦
少少血糖問題就自己行啦,幾廿歲都唔化
個啲人可能見今日係愚人節
以為你玩9佢哋
.
.
.
Relax啲啦, 香港好多人都冇血性
好好反省下你地嘅行為對人類社會有冇益,你地嘅存在對人類文明有冇貢獻,你地嘅行為對世界有冇造成污染

咁你個屋企人有咩貢獻
單純用以上3點去睇, 你屋企人應該死撚左佢算
見慣不怪,由其公屋case,試過有班人衝曬入lift,

最後入個呀婆同我地講等下啦。

我心諗下次到你叫車果陣都慢慢等啦
兩聲咳係暗號,叫你讓個位比佢,實情係末期肺癌
日日比人屌坐關愛座,不幫了
血糖低暈有咩咁巴閉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞