你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
我本你老母 你係咁唔代表我係咁
成個香港都係咁樣架,扮曬冇咩問題,咩地產霸權咩有錢人大晒咩俾老細壓榨全部都正常不過,香港人就係自己俾人壓榨就叫苦連天,人哋俾人壓榨就關我撚事

但個個都走出嚟叫春又想人幫佢,又唔想幫人,老實講成班抵撚死
係屌高層姐
係九龍塘搭lift,話知你死啦,一定係冇人讓
咁咪仲遲左囉 等下部仲快啦on9
香港人同中國人一樣嫁炸 唔好咁高要求啦
你盲撚左?職員講左次無人郁樓主先發老脾昨喎
我真係睇唔到佢點樣覺得屋企人有事就大哂
不過算數啦 香港人依家根本係要俾人屌先會郁
邊個夠惡咪邊個話到事學你咁做講多次我唔覺得會有人郁
個個咪又係你眼望我眼睇下邊個自己蝕底行出去
大撚曬咩 唔比人地反應唔切架 最後咪又係讓左比你
企左道德高地就咒人死 小題大做
我祝你屋企人下次直接死係港鐵站添
等到唔暈都未見到醫生
試過兩次喺地鐵暈,一次喺九龍塘、一次喺荃灣西

兩次都係9點幾,兩次都係有人幫我,但無好似你講咁喎
我真係唔明點解咁多人屌樓主
依家講緊用𨋢喎 不嬲都係拖喼 推bb車 殘疾人士優先使用嫁啦
趕時間會等𨋢?我就唔信既
樓主屋企人仲要係由港鐵個職員推住 擺明係當下身體狀況有問題啦
咁你作為局外人 點知佢係血糖低定有心臟病呀
對腳瘸撚左唔識去搭扶手電梯?
仲要你眼望我眼咁唔出去怕蝕底
仲要咁多人撐
屌你老母
金錢至上社會係咁啦,無錢死開啦,大佬趕住返工呀
下次出份醫療報告先叫人讓座
聽樓主咁講, 我認為班仆。。。
班人真係冇人性,
舉手之勞,都做唔到,
係唔係玩電話玩到連自己姓咩都唔撚記得呀?
哩D人 , 等佢過馬路掛住玩手機,俾車到重傷,
然後入醫院果陣, 俾D玩手機既人塞住, 失救死。
仲未怪你禁住部電梯做乜春
都話你呢d傻仔又無常識
又唔識字

你唔主動讓出
個病者又要等
強制要你出
個病者都係要等

反正都係等
咁緊係要你d傻仔出黎重新等lift啦
又要屌人冇血性
又要咒人全家
呢個到底係乜玩法呢?
十足左膠咁
返工大壓力ma
所以咪報復社會囉 怪得邊個
就算樓主係因為屋企人先咁緊張,
唔代表港鐵職員推住架輪椅都講到出口讓咗病人上先,lift入面嘅人都唔讓係啱。

正如之前有人講,間lift本身有關愛隊係有需要嘅人搭先(包括坐輪椅嘅人) ,同埋唔讓病人搭先就同唔讓救護車行先一樣,係延誤病人檢查同治療。

見到有啲留言話暈之嘛,搭遲一部會死咩?即係佢地根本唔明及時檢查同治療有幾重要,所以話好多時啲人都係缺乏同理性,佢地唔會設身處地替對方諗如果遲咗檢查同治療,有機會點樣。
以前啲人讓完都好有禮貌講聲唔該
依家個啲全部都老奉咁
On9 其他人唔趕時間?
我以後就次次搭lift
我點撚都唔會讓既 坐位都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞