你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
冇追post

1)其實香港人習慣排隊, 你入唔到就應該等下一架, 可能係呢個原因所以冇諗住讓

2)人地唔知你咩事, 點知你剛剛暈咗, 你額頭又冇寫住剛剛暈咗, 所以你話d人冷漠都係主觀咗

3)其實你好聲好氣同人講: “唔好思意, 我屋企人唔舒服剛剛暈咗, 可唔可以讓我地入先?” 我相信都會有人讓, 而家你晨早流流係度放負, 係度屌9人, 真係多撚謝你

其實同一件事都可以好多角度去睇, 你早d入𨋢, 早咗上去白車未到, 你咪一樣要呆等, 你咪就係d關愛坐阿伯, 覺得要自人自動讓你先岩數, 所以你屋企人坐住輪椅大撚晒, 唔自動讓你就係罪人

俾你屌班人真心慘, 都唔知發生咩事就俾人指住黎屌, 可能佢哋本來今日心情好靚, 俾你屌完今日心情俾你毀咗

你太自我中心啦, 當你係關心則亂啦, 如果你話其他人冇為你著想, 你都冇為其他人著想啦
無動於衷好正常
有次頭暈到啪一聲坐左係巴士
幾分鐘都冇人理 (個下痛到出唔到聲
可能因為我睇落未死得+後生?

睇開D啦, 現場環境咁亂, 唔係個個都有反應的
有人幫係要say thank you先, 而不是大大聲DIU人做咩唔幫

拿 利申 認真討論 我唔知今日幾多係真
你覺得你讓一讓部𨋢俾有需要既人=你俾咗一百萬人一樣咁大付出?

舉手之勞既野都覺得咁難為你。。。希望你只係假膠9up下
真係慘,樓豬屋企人咁都死唔去
東涌線都係
舉手之勞就一定要做,唔做就冷血
我差一百萬做手術,唔做就死,請你比我。唔比就冷血死全家啦
佢而家就係玩道德綁架,我反對佢等於我唔同情佢屋企人,講句「唔好意思」/「唔該,可唔可以讓一讓」都唔撚得,請乜撚野,講一個字鬼有人聽撚到。樓主根本就完全冇禮貌,以為屋企人有事就可以唔需要禮貌,平時我都講返句唔該啦,你要人讓就全世界就你咩。
點解要幫,在場有人欠左佢
即係樓主時間重要過黃他人
You have balls to do things which a lot of pussy hongkongers dare not to do
血糖低死得人架
就算坐輪椅, 都唔一定好緊急架, 你唔同人講, 你剛剛暈咗, 人地唔知係好正常
其實有講唔該,可唔可以比輪椅入一入先
點會仲有人就咁講一個字「請」古代咩

我1999
唔該就大撚晒
唔係一定要,只係我會做。呢啲小小舉動就幫到人,對自己又冇乜影響,都只係搭下部𨋢,何樂而不為?

不過你覺得讓下人都好似叫你去死咁難嘅,就算啦,你唔好幫人了
I stood up for what I believe and I have no regret
識唔識排隊?
無公德心學人講血性
腥港政府鼓吹中港「融合」嘛
而家未融合囉
大灣區人嘛
舉手之勞係咪一定要做
全香港每日比一蚊我都有700萬,舉手之勞都唔做,全香港都冇血性
但係樓主有冇同lift入面的人提及佢屋企人有生命危險?
冇的話我覺得唔應該怪佢地
邊條法律寫,有冇生命危險邊個定,在場有醫生?
港鐵職員咪講咗三次唔好意同講咗三次佢暈咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞