你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
實有班人出黎話你坐輪椅關我咩事,而加香港人成個支那人咁好恐怖

成日話大陸人點無文化,支那,唔睇下自己個格賤到文化倒退左幾十年咁

無錯係實有人恃住自己有需要,年紀大扼著數

但你地d行為同果d人有咩分別?咪又係死唔要面,死r爛r,覺唔覺得自己好有那支基因呢

全世界既發達國家,都會為少數人唔方便既人著想,無論係真心定假意都好,呢樣係顯示個城市有文化,受過教育,有同理心

但連登仔仲將無文化攬上身覺得自己好威威好型,十幾年前反而香港人既文化都仲好好,而加越黎越支那化,人性越來越醜惡

唔好怪人地其他國家當香港人都係共國人,因為你地無文化既表現,自以為是既嘴臉,真係同佢地一模一樣
我本身都覺得樓主有啲道理,但係你老尾下面三句唔埋又話希望係April fool又屌曬所有人咁。

你有道理咪慢慢講囉,教化下咪得,你係要衝出黎柒係乜嘢玩法呀。

道理係ok,但態度句句有骨好難頂喎
我意思係,啲人唔會理你咩事坐輪椅,總之就等下一部喇,可能病床效果會好啲
依家越多人批鬥
D人條氣越唔順
人地唔係應份讓你 只係出自好心
D道德撚最鐘意指住人屌
老實講 如果你自己好聲好氣叫人讓下
唔會唔幫你 唔好當人係老奉先得咖
而家香港有邊區唔係咁
咪臭閪,你老母,你都話滿曬人,等下一架好難,你血糖低姐,我仲以為你老母中槍添
其實我同啲職員都好有禮貌「請」過,係無動於衷冇人理果下先令我咁嬲。
睇死條撚屌個時叫人讓都係咁有持無恐
冷血先係人性
鬼叫香港人中意有風駛盡𢃇
你讓一步然後對家就會進三步
咁重邊有人會讓 一讓親就pk
有得走
我都想走
你同班憤世連登毒撚講係無用㗎啦
劣幣驅逐良幣嘅好例子
就返你所講既野黎回應你
你所謂我地既行為對社會有無益同有無貢獻
坦白講 我想問如果當下主動讓出位置對社會經濟同發展有咩幫助?相反可能就係當下我用電話個幾秒已經不論對自己還是社會可能已經有更實質既經濟貢獻
成個小朋友咁天真
依啲嘢Wfc,非禮偷拍先有人理
正十級燃屌味呢D人囉
趕返工行樓梯啦 搭lift都會困lift㗎
我係唔撚讓呀,吹呀?
乜鳩讓係人情 唔讓係道理
依加樓主預知到佢親人血糖低?
突然急事有病 我諗有少少人性都會讓比個病人先 救人係一分一秒都好珍貴 唔讓個d係見死不救
正燃屌,幾燃時輪到你呀,仆街!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞