你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
人性已回歸支那
其實唔讓真係正常
個個都好燥底, 好易發火
因為長期私人空間被侵犯
就係開post黎屌醒呢班人,睇到啲回覆就真係覺得好撚恐怖

4月1號愚人節,做左我比佢地嘅鳩嗡藉口,希望佢地只係講笑
樓主: 而家坐輪椅就係大撚晒
點解仲要對香港人有希望
一早變晒做返工機器啦,嘥氣,由香港滅亡啦

Btw你呢個case有啲極端,平時上落車都有人讓架喎
有咩令你產生錯覺以為香港人係有人性?

香港人核心價值就係

你死你賤 四個大字 關人撚事
老實講呢d 個城市對傷殘人士不樓到係一d 都唔有善 無論翻工收工時間 坐輪椅坐巴士坐地鐵個咋我信都唔鐘意 會黑面但唔會出聲 會覺得你好阻住人 因為你可以選擇非繁忙時段塔車 呢個文化係錦多年大家都冷漠對待而成 因為覺得自己將來都唔會成會傷殘人
某啲留言係唔係真心
樓主唔好激動 好快就慣 香港係咁
最緊要樓主屋企人現在沒事了嗎?
反應時間要幾慢先要hold住道門咁耐都未有反應

利申:就係因為我同你都係平時會出手幫手,而有需要果陣冇人理果種無助,反差太大先咁深感受
倒果為因
如果你係真心咁諗,我祝你一生平安
因為萬一你/你在乎嘅人有乜事,所有人對你冷漠無情,你記住你今日講過嘅呢番說話
唔好怨,個世界變到淨係關心自己,你有份造成。

同埋樓主屋企人唔撚係廢老明知迫都都突登搭地鐵。

同埋明知唔舒服仲去坐地鐵嘅我諗得你會咁on9,一睇就知係突發唔舒服啦智障,我係你就返去幼稚園重讀
好緊急就死?點解要我讓俾你?我有份搞到你屋企人低血糖
開始轉變心態迎接共產黨大家庭
讓係人情 唔讓係道理
依家香港講人情
理直氣壯
冇食早餐冇帶定粒糖定要空肚抽血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞