你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
行樓梯會慢得過你搭𨋢??
關「我地」乜撚野事呀?
抵你全家仆街闔家剷啦
讓還讓,唔好將你既焦急情緒轉讓去其他人身上。冇人知你屋企人訓左暈左定死左,就算個職員咁講完唔係個個人畀到反應,你話黎個個係救護員就話姐。你屋企人出事,你要我讓仲要屌我既話,我睬你都有味。樓主記住,應該,同老鳳係兩回事。見你咁既語氣態度真係幫唔落。你唔好話屌你仲要理你感受,咁我會話,畀你屌仲要理你屋企人感受?我唔屌埋你屋企人算你汁到
如果係兩個人嘅話 佢地口吻都幾相似
同連登仔講血性?
日日咒人死既人有血性架咩
出現了

支那口吻
32 ,香港人不嬲都冇人性
外加網上兇狠,現實碌撚
收皮啦 日撚日都咁講係咪好把炮 將啲垃圾行動正當化 本你老母性啦
呢d事日日都有嫁喇
唔通你角度覺得人地錯
就代表人地真係有錯咩
根本讓唔讓個選擇係喺人地身上
當然我明樓主你感受,我都試過傷殘左半年
香港人對老弱傷殘d目光係特別差,尤其喺搭公共交通工具方面
就黎變到大陸咁撚樣
child登真係child登

支那海外第一論壇名不虛傳
咪撚上囉
你嗡咩
支那壇都好上, 支那種改不了吃屎
你知唔知自己講咩
呢個case唔知係咪亞洲先有既低劣習性,係日本都見過有人被屌唔企入啲即係如果你真係下一站落你企一陣門口都算,有啲仆街真係睇住佢頭站搭到尾都門口咁撚鍾意企門口返去貼自己上門啦門神
支那口吻出現了
151樓主弱智確認
一早知道香港冇哂好人,朝早逼巴士睇住內籠勁多位都冇人企入D
多謝各位巴打絲打睇呢個post,入得嚟都代表你有野想表達。

對於負評者,我地都知讓俾有需要嘅人唔係老奉。
不過,以前嘅香港,遇到同一個情況,係至少有四五個人會即刻行出嚟,同會問使唔使幫手叫白車。至少我就經歷過,好感激當時嘅人肯為我呢個三唔識七嘅人伸出援手。

真係唔係老奉架,只係覺得香港已經變咗,呢個地方好陌生。

當呢件事發生,而又見到好多人留言話讓俾你,會遲咗返工,會比人炒,好多不堪設想嘅結果會因為讓一讓部𨋢俾人而發生。

但同時,我見到今日星島有單新聞: 英國5歲男孩患罕見血癌,逾萬名善心人排隊欲捐幹細胞

哇,捐細胞喎?要浪費佢幾多時間?仲咁多傻仔排隊爭住去捐?捐完會有一億回報?

我諗大家都知係乜回報都唔會有,但呢個世界就係有人肯去幫人不求回報。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞