你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
錯嘞有義務自然會具體顯現喺規則上
首先,如果係我第一時間會行出來。我都唔明點解香港好似越來越冷漠。竟得細細個個陣都重可以feel到d人情味。而家d人係越來越無禮貌,可以講係唔識尊重人。 有次我返屋企個陣有救護車來咗,我第一時間出lift比佢地入,部lift唔係好大,但又可以有個阿嬸跟住入埋去,明知無位,後面又可以有人格硬逼入去,連個救護哥哥都忍唔住出聲。

再講講連登呢個地方,我覺得討論區應該係比大家分享或者係for fu嘅地方。For fun 對我來講嘅意思係輕鬆,可以散發或者吸收正能量個種。岩岩入來個陣覺得呢到d人都叫正常,但後面開個d post 越開越過份,好似個*人性地獄*咁。人性啲陰暗面完全出哂來,我明白大家都想需要發洩,但留得言開得post我相信絕大都係成年人來架啦,呢到又會有啲未成年嘅人見到。點解可以講埋啲咁過份嘅野,郁下就用粗口問候。其實當有日香港人變得越來越無素質,真係唔可以怪其他人,基本就係個惡性循環。 因為有好多人連基本尊重都唔識。

我希望大家如果同意我所講嘅野,轉一轉變。當係救救個香港。 唔該哂
呢個係
搞到班手推車撚死都唔肯搭lift
阻撚住晒條電梯少事
見過碌到人隻腳又當無事發生
咪咁認真啦
現實世界夠撚薑講呢d說話咩
有效率冇效率關咩事?點解要讓樓主時間重要d ?
大家咁話,你都好冷血全世界咁多人水深火熱都見死不夠,死全家啦
就係咁反智
有一班人就係咁冷漠咁自私,見有人真係有需要幫手都唔會幫
另外亦有一班懶熱心,人地飲醉酒或者露宿者係街瞓下覺都要叫救護車送人去醫院
而當你知道香港人就係咁時,你應該要學會督促你屋企人定時食藥、少食多餐,咁就可以控制好病情唔會復發,求香港人真係會死得
大把香港人係游水落嚟
不過最好堆係97前
香港人唔嬲係冇人性 死性唔改
我一定會叫你讓開
你咪叫佢同個職員一齊嚟囉
我又唔信冇職員陪同下佢有權hold住部lift
我無針對樓主,我反而好同情佢。比著係我,我都會嬲。相信你都會。
樓主顧自己,完全冇理其他乘客點唸,成個站原來得一部𨋢
原來職員有得話事
我識佢條撚,低賤工人呀
你好似好嬲喎,發生咩事?
一件我認會唔會發生嘅事
點解我會考慮佢發生後我要點決定?
俾啲邏輯思維好冇
冇得話事你咪投訴佢
佢hold住部𨋢你唔係唔幫𨋢入面嘅人同以後將會搭𨋢嘅人爭取返佢地應有嘅時間呀嗎?
唔讓就屌人,抵人唔讓比妳
31頁
依舊正評多過負評
各位鍵盤戰士仍需努力
全地球啲喼係咪得支那人用?
屌你老母attention whore
小朋友乖呀下,係樓主哥哥唔好,唔知你比人咒完會咁著緊架,我同你道歉,對唔住!千奇唔好學我呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞