你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
你個名專業
血糖低係會死亡的
樓豬所有黑心說話 一定會加倍報返落佢自己屋企人身上
咁點?係咪覺得全世界人望住你咁無文化好威?

而加興唔爭做最好,爭做最衰格?

係喎,大陸人咪好興一個人延誤成班機既,睇黎你好崇拜喎,你唔試下?反正你地準時到達目的地關我撚事咩,我而加就鍾意落機
我祝你快撚啲含家產死撚曬,得返你條撚樣殘廢日日撘港鐵受盡啲好似你咁撚閪既香港人冷眼
其實可能係啲人理解唔到你屋企人病到咩情況,
點解要特登讓咁麻煩姐
你知香港人架啦
你如果感冒嚴重到要坐輪椅嘅話我真唔介意讓你......要我行十層樓梯都願意
下次我坐飛機又話血糖低
要 同人調位先
上連登講良心

樓主嬲到傻左?趕番工架港豬要
黑心撚憑乜要人對你好?

佢對我就唔同喇
因為我係個見到人地有需要會即刻幫到就幫嘅人

何況只係出一出黎,讓部𨋢咁小事,咁舉手之勞
估唔到會有人視之為命咁寶貴
又係啲唔出聲當自己係大爺
個職員應該停左部lift,
強制徵用啦

下次有人失血過多
唔通仲同班人慢慢傾咩
啲人有腳唔撘扶手電梯,走去撘lift。無人都算!有輪椅果啲都唔讓
同支那接軌了
咁救護車經過,係咪好有禮貌開聲先讓比佢?

你死都唔讓塞住佢係咪道理?

唔係話當你老奉,咁係咪下下要開聲求你先比人過?
大把人本性粵語蝗
唔高尚得去邊
睇完Dcomment,邊D係真心邊D係假膠鳩嗡真係唔識分

唔好話樓主呢個緊急case, 平時坐巴士同地鐵,D人永遠都塞撚住個門口唔肯行入車廂中間,搞到好多人都上唔到車。試過好多次係巴士,屌完班乘客都係唔理,司機見到入面明明仲有好多位,但班撚樣唔肯行入去搞到其他人上唔到車,司機發火屌班乘客佢地先肯行入去
呢個post啲回覆都幾撚恐怖
啲冷血回覆竟然咁多like
好心啲人唔好成撚日講
“我返工趕啲/我都跛不過你睇唔到”呢啲on9理由啦

返工趕仲答架龜速lift?
成架lift個個都裝隱形義肢?
大條道理仲惡過啲廢老

利申:唔係正義撚,唔會讓座比廢中
點強制 叫保安捉人出去?
企晒係度吹呀
等下部lift啦
咁樣暈一暈平時響急症要等幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞