你地班撚樣係咪已經冇哂血性?

1001 回覆
6210 Like 525 Dislike
遲幾分鐘就比人炒
證明你相當可有可無
其實都無乜可能升到
不如早走早著
點解你屋企有特權
你咪又係用緊大陸個種上綱上線方法話人

唔使找
而家大家就係鬥識奶共
咁去到正式2047都冇事
唔好再對香港存有希望
要等就嚟死嘅病人都無人讓先屌呀? 你覺得港鐵職員真係有咁嘅判斷能力知道個病人係緊急? 就算仲有意識, 表面睇似血糖低暈, 無儀器check點知咩事? 要病人搭下一架life, 會阻緊一個可能有緊急症狀嘅人及時得到檢查同治療嘅機會, 唔係個港鐵職員都唔會叫life入面嘅人讓咗病人搭先? 呢啲就真係叫唔敢搏喇
討論今次病情嘅嚴重性根本就唔係重點,見到有需要嘅人,去幫助先係最根本嘅問題,都唔係要你做啲咩,讓個位出黎比有需要嘅人好似要你去為國捐軀咁。

讓係人情,唔讓係道理,的確

係香港講人情世故只會感受到人情冷暖。

曾幾何時嘅香港並唔係咁,早走早著
雖然我覺得讓比你先好啲
但諗深一層 你搭先一部有咩分別?會快啲冇事?搭後一部會死?其實都冇咩野姐 唔洗咁嬲既
香港人其實唔算躁底,好多都睇化晒無晒火,所以尤得你屌都木口木面
d 回覆真係所以中港融合無錯架
d 人性融撚哂
下次馬路見救護車真係唔知佢地會點

樓主你無錯到
個個都預咗其他人會讓
其實係,人地白字黑字寫明

有咩好討論?唔讓真係錯撚晒

唔好將讓座個套搬過黎

而家情況就好似你唔讓白車行先咁樣
如果食糖就解決到,我洗乜搞咁大壇野搞自己時間
仲未知
屌人都唔一定會讓, 最好就是叫職員講到好嚴重咁就會緊急處理
I hope so
暈,pass out,休克,係咪要死人你先肯禮讓?

香港人啲公德心去哂邊
港鐵職員搞既即係唔緊急囉
岩,真係就死嗰啲港鐵職員根本唔會敢郁,一定係等差人同救護員到場搞,所以我覺得去到嗰個程度都冇人讓先再出黎屌鬼啦
要等就嚟死嘅病人都無人讓先屌呀? 你覺得港鐵職員真係有咁嘅判斷能力知道個病人係緊急? 就算仲有意識, 表面睇似血糖低暈, 無儀器check點知咩事? 要病人搭下一架lift, 會阻緊一個可能有緊急症狀嘅人及時得到檢查同治療嘅機會, 唔係個港鐵職員都唔會叫lift入面嘅人讓咗病人搭先? 呢啲就真係叫唔敢搏喇

燥到打錯哂啲字
依家喺64個。
Lift 真係比輪椅同bb 車用先,唔讓真係唔係道理,係歪理,你一直都無錯巴打。
得罪講句,坐得地鐵多,都知坐地鐵唔去扶手梯搭𨋢果啲人係咩人啦
香港人係咁架啦
血性?香港只有錢性
你改嗌邊個出一人一千,個個拿拿性行出黎信唔信?
呢d就係香港人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞