(奇幻、勵志)我入娛樂圈不是當茄喱啡,而是做偶像的。

1001 回覆
152 Like 8 Dislike
其實首歌好啱

不過係老歌
其實e 神清 d 歌會唔會比主角偷曬

幸福摩天輪

天下無雙

呢幾隻都好中
依啲華星時代
再估
長相廝守
好似係跳樓後
宴會場內,衣香鬢影、星光熠熠,時間雖早,但不少賓客已經到場,今晚的男女主角蔣天殺夫婦盛裝打扮隆重登場,一眾賓客立時上前祝賀並送上禮物。

「細蔣生、細蔣太祝你地銀婚快樂。」

「係啊!係啊!祝你年年有今日、歲歲有今朝。」

「細蔣生、細蔣太,我祝你地金婚、鑽石婚、王冠婚都咁熱熱鬧鬧、百子千孫。」

這些簇擁上來的賓客,大都是有求於蔣天殺,或另有目的而來的,蔣天殺大兒子蔣學勤與細蔣太的弟弟Martin幫忙接收送來的賀禮。

蔣天殺向這些人微微點頭,道:「多謝各位今日嚟賀我兩夫婦銀婚紀念,飲多杯。」

蔣天殺說畢,便與太太前去招呼其他賓客。

這時,我與阿興進入會場,阿興道:「阿哥,我好急尿啊!我要去厠所喇!」

我還未來多及反應,阿興已經快步走出會場外。

KYLE和阿葆瞧見我,KYLE道:「阿志,快啲過嚟啦!我地快啲去同蔣生蔣太祝賀。」

我看著KYLE手上的金牌,心想:「他就是想以這塊金塊打動蔣天殺夫婦,想法未免太天真了。」

果不然,蔣天殺夫婦有很多來賓客要應酬,KYLE只不過是掌天下其中一個員工,他根本沒有機會接近到蔣天殺身邊,他的禮物最後交到國舅爺Martin手上。

KYLE看來很受打擊,他把所有希望都押在一塊金牌上,可是這不過是一塊金牌,不是價值連城的和氏璧,不能讓他得到蔣天殺的重視。

我和阿葆四處打量,今晚有超過一半當紅的明星都來到此處,娛圈教父蔣天殺這個名字真不是蓋的。

我的視線在會場四處游移,倏地一張臉孔吸引了我的注意,當我第一眼接觸到那張臉孔時,心中不禁一震,我還以為湯仲謀提早出來,可是當看真點,便覺得對方的樣貌與湯仲謀有明顯的分別,對方年齡顯然比湯仲謀年長,而且神情較剽悍,沒有湯仲謀那麼帥氣文秀。

阿葆見我呆呆的瞥著那人,她用手肘撞了我一下,道:「喂!你想死啊!嗰個湯伯符係黑社會大哥嚟,俾佢見到你眼都唔眨望住佢,佢隨時拉你入厠所執你劑勁啊!」

哦!原來那是湯仲謀同父異母的哥哥,花生幫的現任坐管湯伯符。

「原來今晚依到黑白兩道都到齊,蔣天殺真係有面。」

阿葆輕聲道:「你又唔係唔知我地大老闆係咩人?」
Live!
G持春泥巴,好鍾意你啲文
多謝

爸打好生面口
珊珊呢?會唔會著得好靚出席
暗星

都係做海芙蓉跟班
好緊張呀
究竟係咩歌呢?
點解我覺得又係會岀現Eason嘅歌
小酒窩?
唔知喺人地銀婚唱阿牛會點呢
好想知佢唱咩野,F5 就黎壞啦
可能你地會失望
又或者唔夾
幸福摩天輪?
直到銀婚?
初初諗依首

但歌詞好似話離開咁
巴打回我呀
我返黎追故啦春巴,我係成皇志呀
琴晚有文

我之前你回你咩
無理由架
我係一個有禮貌嘅人
最多都係無咩記性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞