Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
home plug 真係 homefuck
一諗起mesh依個咁偉大既發明真係好感動 依家唔使睇片睇中間個菊花轉
其實除咗mesh仲有 類似unifi呢啲 network solution
正就正 不過貴
我反而睇到另一樣好可笑嘅嘢,就係今時今日廿一世紀仲有樓新裝修會唔全房拉Lan線

幾千呎新樓豪宅話冇Lan線入房,真係唔知好嬲定好笑
其實我見有啲socket可以放埋wifi出來,好似幾方便
點睇Tenda依個牌子
衰撚過Tp link
3, 4 舊水買俾屋企人有乜介紹
低用量, 平時會熄router

thank you
垃圾
我見PRICE好似好多LIKE
想問巴打你哋會唔會 Set 死 2.4G 或 5G 既 Hz 及 Channel。

定係 Auto 算
忘記說謝謝
請細閱置頂
明白,感謝
agger
多打手
有無巴打用緊Orbi個VPN會出咗非primary嘅ip address?
即無內部用緊 192.168.1.x
但 iphone連返Orbi個VPN會出左係192.168.2.x

變咗我完全連唔到屋企個media server
無用vpn,幫你唔到
AC68U同AC86U效能差幾遠?
Vpn正常會分咗去第二個subnet
但應該唔會連唔到
睇下啲option有冇得揀allow連返internal network
有無人知商用router邊隻好?Linksys隻LAPAC1200C有乜意見?
睇你多唔多機用咋喎,8-10部以上咪86u
lapac1200c 係AP 黎,你係要商用AP定router? AP的話Linksys 唔錯既 好穩定,而且價錢都唔算貴
如果你係搵router 就建議cisco/ubnt
用左N56U好多年 最近用用下會WIFI同lan一齊死要重開機
7部機連WIFI+1 PC+NowTV
咁多機用你部n56u 都用到咁耐都算係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞