Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
理論上分別唔會去到好大。 除非你覺得8xx 同1000mb個差距已經叫大
今日終於得閒成日留係屋企
平常會閃但今日冇閃過
但隻rbs20 load嘢有電流聲有d煩
如果穩定方面呢?我唔想明明屋企有WIFI但因為係咁中斷連線,打個機都要熄WIFI打:(
想問下宜家用1000m網上行

買Netgear R7000 定Asus AC 68U好?

咁奇怪 reboot試下? 電壓問題?
其實好小router會打打下斷線... 咁86u好似coverage大啲
世紀難題 叫其他巴打幫下你手
咁比D新意巴打啦
AC86定係R7800好
都一排啦
好似一買翻黎已經有 係靜先聽到
平時都冇乜嘢
Flash死左隻netgear r6700...
不停bootloop 上唔到TFTP..有冇計

我會揀ac68u

各位巴打 想問下今日放工返屋企個ac86u呢個位紅燈 即係咩意思 而家上唔到網 請求各位指教
先Reset modem 再router
我間唔中都試過,通常reboot 後就正常翻,呢隻野真係穩定性有問題,呎個價錢買到咁既品質,真係唔好再推薦其它人買
原廠 firmware 定係梅林?
岩岩reset左router一次都係咁
見好多人推薦 但真係幾好用
sorry巴打 唔係好明
用華碩的原廠固件,還是第三方?
應該係原廠件 我2000fun買 佢話行貨
我lan線都係用番佢
各位巴打 我諗應係香港寬頻問題 因為我唔用router 直接將lan線入電腦都上唔到網 約左聽日上黎睇 唔該咁多位巴打
我都著左紅燈
屋企嚟緊轉1000M 而且本身個 router好似有問題 WIFI成日斷 要轉個router 屋企大概500-600呎左右 想問下係咪 R7800 / AC86U / EA8300 嚟3個都OK啊? BTW 個寬頻佬叫我換LINKSYS WRT32X(AC3200) 本身對ROUTER冇咩研究 想問下巴打們點樣選擇
華碩好樓喎。
同我用 tp link officiall firmware 差唔多,用大約一年就要 reset
刷咗openwrt之後都未發生過問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞