Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我smartone 入moderm好似都唔足1000mb
今晚試下先
1000mbps正常唔足
你連咩server?
Ofca炸,唔知佢連咩
speedtest 揀stc wifi 快啲
今晚試下先

回錯
果然係呢個post
sweetspots 9xx mbps
係同一個
我見人地reddit d外國人用orbi/iphone Xs max去到9xx
我已經直接係廳試無哩入房
係咪睇咗wifisweetspit嗰個comment
9xx mbps擺到明唔準
xs max理論值得866
https://www.reddit.com/r/iphone/comments/9hj6ov/what_is_the_max_wifi_speed_on_xs_max/
睇呢個post d人講ja
果然係呢個post
wifisweetspots 9xx mbps
咁樣推到9百幾好可疑
agger
加返自己d ofca test results

ac68u 有無得set vpn 比自己部iPhone 係大陸連黎用
用緊R7000 用左2年到 發覺房尾開始收唔到 訊號愈黎愈弱 有無人都係咁?

利 每晚都會熄機 有主力牆 800呎

巴打們有個問題,因為光纖個入口拉咗係廳,搞到個router一定要放係廳度。如果我想買隻velop覆蓋哂全屋,我主機一定係廳既情況吓,應該買2 port放另一部係最遠既房定係直程買3 port放三部?

交叉咗既房就分別係客廁﹑套廁同廚房唔會放野,全屋大約1000呎左右或者依個情況我應該揀netgear定係linksys比較好?
又係同我屋企差唔多,3件裝for sure
巴打三件裝velop夠唔夠用?同埋你大約放位係點?
衛星應該放中間嘅房,靠佢射入尾房
3支裝會好啲,第2支放係第2間房,第3支放尾房
如果接收唔理想就買多一個掛牆架將第2支放係走廊
最後反正都係差少少,買左rbk43
rbk23細size dd,我家兩老易接受啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞