Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
長開直到死機

硬係覺得瞓覺閂咗會健康啲
86u 2pack 行ai mesh 效果同68u 一樣 只係快啲咁解 唔會收好左
ai mesh 係software 加工行roaming ,velop/orbi 純mesh 硬件晶片已經係mesh, 要做到真無縫連接一定純mesh好啲
Update咗去最新個firmware
地區未試, 今晚試下改先
你唔開
你上下左右鄰居有3-40個router射緊你
唔駛咁在意
true,不過自己嗰幾支近啲,破壞力勁啲
86u 個2.5g scan到但係係咁話incorrect
有冇ching 試過?
咁我屋企咪仲西利,個mesh router射到全屋都係
我個睡房收其他人的 wifi 好弱
冇熄wifi ....
換咗部比之前強咗嘅router有d擔心影響個腦
剛剛用2.5試咗,弱嘅地方都試埋,冇呢個問題,試吓restart...
睇緊兩隻4G router
Netgear M1同R7100LG
本身用緊R7000想做埋MESH
大約有<15部device會連
應該買邊隻好
只想講:唔化算
AX暫時得***支援 買嚟分分鐘用唔著
有冇R7000 setting 各位巴打

今個月join咗網上行1000mbps plan, 但速度冇提升 speed test around 200-220mbps . 淨係隔咗一幅牆同埋用近asus ac68嚟接收wifi. 到低係setting 錯定網上行嘅錯

有冇解決方法,打機用discord都lag
Wifi, 此post已完
我揾到有人1000mbps連wifi都有around 400mbps喎
client 係咩先?pcie wifi 卡起碼係intel 8260 以上行867Mbps 就得,電話旗艦機應該都有3xx Mbps既
CPU 6500 motherboard B150M-D3H 唔知pcie wifi 卡係咩sorry ching
我用HKBN 1000 用66u b1wifi都有3百尾
我有550
66u b1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞