Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我有一克諗過唔會係用緊員工優惠所以咁
香港寬頻,測出黎同你一樣
Smartone係租hkbn,咁我都放心啲
光纖唔係直入屋係差啲,要同大廈其他人share
但我記得好似都係直入光纖入屋 都唔知係咪同人share
有野想問hkbn modem有無無非華為
我想cut老電
1000mbps保證速度只係>500mbps
利伸:用hkbn打過去了解過
有modem 一定入屋
冇modem就入大廈同人些牙
個modem由nokia轉咗屎為
不hkbn只保證單/up撈 >500mbps
有野想問hkbn modem有無無非華為
我想cut老電
個modem由nokia轉咗屎為
hkbn只保證單/up撈 >500mbps
遲啲打去問侯吓有冇得再轉modem
我都係直入屋
隔離post有話過 hkbn由華為又轉返nokia
咁我去問下先
睇下係咪另一款nokia
用66u 得400幾mb點先可以推到接近1000?
b1? wifi定lan?
wifi就唔好問,睇頂樓
N66定ac66先
Wifi要推1000m 你部腦要買隻4天線接收器
換86u + intel 9260 wireless card wifi就應該出到8xx Mbps既
求助
R7000想升級,搵R8系家AC86U好
R7000想升級,搵R8系定AC86U好
多主力牆直接買mesh喇
平既都有velop孖裝
鍾意牙石都有ac67u 但fw有待最佳化
你modem 係廳邊個位同間房隔幾遠? 位置係點 畫張圖黎睇下
我聽台灣佬同小毒男 買ORBI40
平時ROUTER放房, 隔另一間房一幅牆同主力牆先到廳,廳就收唔到
但放Orbi衛星係廳 平時收唔到既位 主機同衛星之間connect到
咁我就放一個係廳近走廊既轉角,你有冇類似既地方?(約係小毒男屋企主機位)
無錯盡量避開主力牆 普通牆可接受
自己睇返floor plan 主機同衛星擺放 起碼無障礙間到直線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞