Router路由器 集中討論區(11)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
咁又唔使用到orbi,除非你第時想換大屋/多房。or除非你依家住個到個則好奇怪,好多地方收唔到wifi
不過佢連主router個test speed咁慢...都可能關income事....
首先 我認為唔關本身部機既spec事
因為有時佢低
有時我低

有時我地兩個都高果陣
我斷線再入
會變左係我低ping佢高ping

至於型號就linksys EA7500

唔該哂巴打先
400呎既話就普通router 都可以,唔需要mesh router
視乎你多唔多裝置用
唔多的話 Asus ac58u / Linksys ea6350 兩隻都夠用,大概$600到
多裝置用就好小小 asus ac66u / linksys ea7500 / netgear r7000
見到支那牌燥左
補充多少少
隻槍GAME玩完一ROUND會轉地圖
個PING又會「重新洗牌」

即係明明上一ROUND我係30PING
下一ROUND就變左200PING

本身如果淨係一隻GAME係咁我都覺得係GAME問題
而家發現兩隻GAME都係咁
加埋同一個NETWORK另一部機都係咁就想攪好佢
Thanks 巴打

其實係想買個好樣少少,
3 層村屋
每層200 幾尺
得100mb, netvigator

AC68U 係咪夠晒
答單一問, 想買2個cam,要掛牆,有冇巴打咁啱有分享
我都扯晒火
68u 同R7000 wifi range係咪一樣
Orbi用單支簡直係廢左佢武功 跟本就係要連衛星先做到全屋5g hz
巴打同我老母一樣諗法,最好唔好露天線
題外話,咩每層咁細既咩唔係每層7-800
68u穿唔穿到兩層石屎我都有啲懷疑
Tp link
我諗一定唔得
又有石屎鋼筋
唔係呀
會差好遠?
差好遠
b1版本同68u規格一樣
高66u舊版性能一截
好樣小小咪orbi 或者velop 單支
唔好話我orbi打手,其實orbi係幾靚仔,如果出埋黑色就真係
你咁既情況真係好難就咁知咩問題
暗黑版velop
好型呀屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞